Preokret u poslednji čas: BiH u borbi za OI

1
Bosna i Hercegovina košarka košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine
BiH ipak u kvalifikacijama za OI! (FOTO: Guliver Images)

Kao što smo preneli pre nekoliko dana Košarkaški savez BiH objavio je da usled nedostatka finansijskih sredstava neće učestvovati u kvalifikacijama za OI. Međutim, došlo je do obrta situacije.

Košarkaši iz komšiluka već godinama imaju problema sa nedostatkom novca kada su u pitanju velika takmičenja.

Ovoga puta pretilo im je povlačenje sa turnira gde će se evropske selekcije boriti za vizu koja Vodi u Pariz, ali nakon saopštenja Saveza reagovala je javnost i sredstva su prikupljena.

BiH je naknadno podnela prijavu za pretkvalifikacije za OI, što je FIBA prihvatila.

“Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je prijem prijave Košarkaškog saveza BiH za takmičenje te će uvrstiti naše Zmajeve na listu učesnika pretkvalifikacionih turnira, koji su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine”, navodi se u saopštenju saveza.

Žreb za dve kvalifikacione grupe koje će brojati po osam timova održaće se 28. aprila.

Potencijalni rivali BiH su: Holandija, Severna Makedonija, Mađarska, Island, Turska, Švedska, Belgija, Izrael, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija, Češka Republika, Portugal, Poljska i Hrvatska.

BONUS VIDEO:

1 KOMENTAR

  1. Naravno da nedostatak novca ne sme i ne moze stati na putu razvoja sporta i normalno da je akcijom javnosti prikupljena potrebna suma i da ce se BIH ukljuciti u takmicenje u predkvalifikaciju za OI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime