BiH ne ide na kvalifikacije za OI – razlog poražavajući

2
Bosna propušta kvalifikacije za OI! FOTO: KSBiH

Muška reprezentacija BiH u košarci zbog nedostatka novca i procene kako se pozivu ne bi odazvali njeni najbolji igrači neće učestvovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje će se sledeće godine održati u Parizu.

“Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je finansijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati”, rekao je predsednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš, a prenela HINA.

Miloš je pojasnio je kako vođstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od takmičenja u pretkvalifikacijama za OI donelo u konsultacijama sa selektorom Adisom Bećiragićem.

Selektor je ocenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući da je to vreme kada i sami imaju pauzu za odmor. Umesto toga, dodao je Miloš, planira se organizacija košarkaškog kampa sa proširenom reprezentacijom gde bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti. Prvenstveno se to odnosi na mlađe i još uvek neafirmirane košarkaše.

Prošle godine reprezentaciji BiH u košarci novac za takmičenje uplaćen je tek nakon što su započeli takmičenje u svojoj grupi na Eurobasketu.

Izvor: Beta/Meridian sport

BONUS VIDEO:

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime