Ali Kvigli – dama pred kojom Kari i Buker skidaju kapu

Ali Kvigli je drugi put zaredom pobedila na Ol-staru WNBA lige u šutu za tri poena. Ne bi odbrana titule bila nesvakidašnja da igračica Čikago Skaja nije završila šuterski performans sa čak 29 poena, brojkom, na kojoj bi joj i najbolji NBA trojkaši pozavideli. Time je postala igračica sa najboljim skorom u istoriji ovog takmičenja.

Stef Kari, Devin Buker, Oto Porter i Džej Džej Redik dobili su konkurenciju kada je u pitanju paljba sa linije 7,24. Nekadašnja izabranica Marine Maljković je i tokom prethodnih sezona pokazala da ima mekanu ruku, a kulminacija je viđena na ol-staru kada je dama iz Iliniosa nestvarno parala mrežicu.

Prošle sezone je njen procenat šuta za tri poena iznosio 43%, što ju je preporučilo da ovog leta učestvuje na takmičenju i pokuša da odbrani zvanje najboljeg trojkaša. Minula sezona bila joj je najproduktivnija u karijeri, tokom koje je beležila 16,4 poena po utakmici. Uradila je to sa stilom, postavljajući standarde ne samo koleginicama, već i kolegama iz NBA.

KO ĆE OSVOJITI EP U18 U KOŠARCI? PROVERI KVOTE!

Devin Buker je na ovogodišnjem ol-star takmičenju u Los Anđelesu pobedio i postavio novi rekord u istoriji lige, postigavši 28 poena. Ipak, iskusna 32-godišnja igračica je na konto dodala recku više, čime je primorala NBA igrače da im njen učinak posluži kao reper za naredno takmičenje koje će se dogodine održati u Šarlotu.

Kvigli je imala zaista impresivan šuterski nastup. Njene lopte sa centralne pozicije i desne „četrdesetpetice“ kretale su se ka obruču kao da su navođene džojstikom a ne laganim trzajem zgloba. Sa te dve pozicije nanizala je devet pogodaka, čime je podsetila na antologijske serije Džejsona Kapona iz 2008. ili još ranije na Krega Hodžsa iz 1991. koji je i dan-danas neprikosnoven po pitanju vezanih pogodaka. Tada ih je imao 19.

Šuterskom predstavom na Ol-staru u Minesoti, Ali Kvigli se uvrstila u red onih koji umesto očiju imaju optički nišan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime