Hoće li Zagorac izboriti minute u ACB ligi?

Zagorac
Kosarka ABA League season 2016-2017 Crvena Zvezda v Mega Leks Rade Zagorac (C) Branko Lazic and Ognjen Kuzmic (L) Beograd, 10.09.2016 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Rade Zagorac nema previše razloga da dešavanja u prethodnih nekoliko meseci oceni kao dosadne, čak ni one u ACB ligi, a okolnosti proglasi potpuno odgovarajućim u izgradnji košarkaške karijere.

Sud o tome će ipak izreći vreme, ali su se pojavili nagoveštaji da njegov boravak u Sevilji osim razgledanja lepota koje pruža arhitektura ovoga grada, poprima sve značajniju košarkašku konotaciju.

Ovako izgleda tim srpskih legionara u ACB ligi

Iako je u jednom trenutku tokom prošlog leta delovalo da će Zagorac biti peti član srpke kolonije u NBA, priča sa Memfisom se izjalovila. Mladi košarkaš se vratio u Evropu, gde su neko vreme selili u Partizan, od čega takođe nije bilo ništa. Kao krajnju destinaciju barem za ovu sezonu, odabrao je Sevilju i tamošnji klub Betis.

Situacija koju nijedan mladi sportista ne želi je da se nađe u timu koji se bori za opstanak. Svaki trener u takvim okolnostima obično bira put manjeg rizika, što znači oslanjanje na iskusnije i proverene snage. Upravo je takvu situaciju zatekao Rade Zagorac u Betisu.

Betis se i ove sezone bori za opstanak u ACB ligi!

Ekipa je i prethodne sezone jedva izborila opstanak ostvarivši drugi najlošiji plasman otkako se nalazi u ACB ligi (1990) tako što je sa devet pobeda na kraju zauzela šesnaesto mesto. Betis je u prvih 20 kola tekuće sezone upisao samo četiri trijumfa i nalazi se na začelju tabele.

Svetislav Pešić: Barselona je brod kome treba pravi kapetan!

Druga stvar koja ne ide na ruku srpskom košarkašu je činjenica da jedan od glavnih košarkaša u timu Blejk Šilb igra na njegovj poziciji.

Zagorac je uz to preskočio neke utakmice zbog povrede, što je razlog zbog čega ima skromniju minutažu. Neke stvari su ipak počele da pokazuju znake poboljšanja. Trener Oskar Kintana je iskoristio priliku da u dva susreta sa izrazitim favoritima zadrži Zagorca na parketu u nešto dužem periodu. Nekadašnji košarkaš Mege mu se odužio sa dve odlične partije: Zagorac je protiv Baskonije igrao 13 minuta i postigao deset koševa, dok je u duelu sa šampionom Valensijom bio najefikasniji igrač Zeleno-belih sa 16 ubačenih koševa za 22 minuta igre!

Kvote za Kup Španije su tu, može li Pešić do trofeja?

Zagorac je pritom u oba slučaja imao preko 60% šuta iz igre što i jeste njegovo glavno oružje. Međutim, da bi dobio što više prostora za igru mladi košarkaš će morati da popravi igru pod košem. Naime, ni na jednoj od sedam utakmica na kojima je igrao, nije uspeo da uhvati više od dve lopte. Visinu od 205 santimetara bi trebalo mnogo više da upošljava u tom smislu ako želi da u jakoj ACB ligi izbori svoje mesto pod suncem.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime