Košarkašice Srbije počinju kvalifikacije za EP 2021, a na okupljanju u Beogradu bila su i neka nova lica – Jovana Nogić i Teodora Turudić.

Selektorka Marina Maljković već je mnogo, mnogo toga uradila za srpsku žensku košarku. O tome ne govore samo osvajanje EP 2015. odnosno tri medalje sa velikih takmičenja, već i njen pokret, ali i još nešto.

Uvek se trudi da uvede mlade igračice u reprezentaciju, devojke koje će naslediti naše “kraljice”. Na okupljanju uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. bila su i nova lica – Jovana Nogić i Teodora Turudić.

Obe su uspešno prošle sve mlađe selekcije nacionalnog tima i sada je vreme za iskorak, a kako ga napraviti – to Marina najbolje zna. Jovana (21 godina, 180cm) igra na poziciji krila, dok Teodora (20 godina, 178cm) pokriva pozicije “dva” i “tri”.

Zadovoljstvo je biti ovde, jedno novo iskustvo za nas. Velika je čast da učimo od devojaka u seniorskoj reprezentaciji. Drago nam je što možemo da budemo sa njima, na nama je da slušamo, vredno radimo, pomognemo koliko možemo i da postanemo bolje – kažu talentovani tandem uglas.

I Jovana Nogić i Teodora Tudurić priznale su da ih je poziv malo iznenadio. Spremaju i pitanja za saigračice, a znaju kako da se nametnu i uklope. Ana Dabović je rekla da će im primerom na terenu to najbolje pokazati.

SRCE, ŽELJA I „GLAVA“ Ana Dabović otkriva šta krasi košarkašice Srbije

Na nama je da vredno radimo na terenu, verovatno ćemo se tako najbolje uklopiti. Vidi se da je atmosfera u timu sjajna, devojke su raspoložene i nasmejane i neće nam biti teško – kaže Teodora, a Jovana dodaje:

Imale su veliki uspeh i sugrno da su srećne što su ponovo zajedno. Sigurno da mogu i više da postignu.

Košarkašice Srbije ovog četvrtka (17) dočekuju Tursku na startu kvalifikacija za EP 2021. dok tri dana kasnije gostuje Albaniji.

Iz Beograda sam i pozvaću što više rodbine da dođe u Halu sportova “Ranko Žeravica” (smeh). Ženska košarka se sve više prati i mislim da su devojke pokazale šta sve možemo možemo. I zaslužile su podršku kao muška reprezentacija – uverena je Jovana Nogić.

Mislim da je podrška baš bitna stvar. Mi do sada nismo igrale pred domaćom publikom, jesmo prijateljske mečeve zatvorenog tipa u Srbiji, ali zvanične nismo.

Bilo bi neverovatno naći se na parketu pred svojim navijačima među kojima nisu samo naše porodice. Obe mnogo želimo da se nađemo na parketu u dresu Srbije pred punim tribinama, stalno maštamo o tome – ponosno ističe Teodora Turudić.

Kako kažu, kod njih je trema uvek prisutna, ona pozitivna, ipak brane boje nacionalnog tima.

PREDSTAVLJAMO Ko su naslednice košarkašica Srbije i o čemu maštaju?
Maštaju da debituju za Srbiju: Jovana i Teodora (FOTO: KSS / Nebojsa Parausic)

Velika je čast biti u reprzentaciji. Na nama je da najbolje uradimo sve što možemo, da slušamo starije, da učimo i uživamo – poručuju sjajne košarkašice uglas.

Jovana se posle koledž karijere otisnula u Španiju, dok je Teodora u slovačkom Ružemberoku.

Meni je prva profesionalna godina u inostranstvu posle koledža. Igram u klubu Kadi la Seu. Zadovoljna sam, španska liga je baš jaka i puna kvalitetnih igračica među kojima su i naše košarkašice. Učim i napredujem zaključuje Jovana.

Kod Teodore je nešto drugačija situacija, u Slovačku se preselila posle epizode u Švedskoj, u koju je otišla sa 19 godina.

Vraćam se iz povrede i ulazim u ritam i formu. Devojke su super, grad je super, zadovoljna sam svime – s osmehom je završila Teodora.

SRBIJA IZNAD SVEGA Hram košarke i sećanje na 2012. pred novi juriš

OBAVEZNO POGLEDAJTE Evropsko prvenstvo u košarci 2019: Bravo, kraljice – Srbija osvojila bronzu!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime