Srbija u prvom šeširu na žrebu za Evrobasket!

košarkaši-srbija-evropsko-prvenstvo-grupe
Srbija dobila rivale za Evropsko prvenstvo FOTO: Guliver Images)

Godinama je reprezentacija Srbija među najboljim reprezentacijama Evrope i sveta što je potvrdila i FIBA dajući joj status nosioca na žrebu za Evropsko prvenstvo.

Dakle, Srbija je u prvom šeširu zajedno sa Španijom, Francuskom i Grčkom. Drugi šešir čine Litvanije, Rusija, Italija i Češka.

Slede Turska, Hrvatska, Slovenija i Poljska. U četvrtom šeširu su: Nemačka, Ukrajina, Finska i Gruzija. Dok poslednja dva šešira čine Belgija, Mađarska, Izrael i Velika Britanija, odnosno Holandija, Estonija, Bugarska i Bosna i Hercegovina.

Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra 2022. godine, a domaćini su Nemačka, Italija, Gruzija i Češka.

Utakmice grupne faze će se igrati u Milanu, Kelnu, Tbilisiju i Pragu, dok su završni mečevi i borbe za medalje zakazane za Berlin.

Inače će se žreb održati 29. aprila u 13 časova, a 24 tima će biti raspoređena u šest grupa po četiri. Pobednici grupa će ići u četvrtfinale kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Sam žreb će biti održan iza zatvorenih vrata zbog pandemije koronavirusa, a svaki Savez je imao pravo da izabere partnersku reprezentaciju.

Nemci su već odabrali Litvaniju što znači da će biti sa njima u grupi, dok su se Česi odlučili za Poljake. Preostalo je da se Gruzija i Italije odluče koga će…

Lojd odbio da napusti Zvezdu neposredno pred duel u Evroligi

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Mateja Kežman | Priče iz kraja #29

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime