OKUPILI SE AMERI Greg Popović poručio: Reprezentacija iznad NBA

Greg Popović moraće mnogo da radi sa svojim igračima kako bi odbranili titulu prvaka sveta (FOTO: Ethan Miller/Getty Images)

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popović okupio je igrače uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Veliki problemi zadesili su Amerikance pred Mundobasket. Ređali su se brojni otkazi NBA zvezda, pa ne deluje da će imati baš Drim tim u Kini.

Kako god, SAD su i dalje najveći favorit za osvajanje Svetskog prvenstva i odbranu zlata.

Popović je morao da kroji spisak iz dana u dan i vrlo emotivno je pričao na okupljanju.

Medalja ili vraćamo novac!

Slavni stručnjak je govorio o tradiciji i šta znači igrati za reprezentaciju, očekivanjima, žrtvovanju i poštovanju protivnika…

Posle tog govora svi su bili spremni da od samog početka igraju za njega. Makar morali da prođemo i kroz zid – rekao je bek SAD Džo Heris.

SAD su na poslednja dva SP osvijile zlatnu medalju, a Popović se osvrnuo i na otkaze velikog broja igrača.

Svetsko prvenstvo mi je u glavi svakog dana. Stalno razmišljam šta bi trebalo da uradimo kako bismo ponovili uspehe – rekao je Popović.

Selektor SAD je i naglasio kako je na njegovim izabranicima velika odgovnost. Kako zbog dresa koji nose, tako i zbog tradicije pobeđivanja.

Igrati za reprezentaciju je iznad igranja za bilo koji NBA tim. Odgovornost je znatno veća, a posebno ako se osvrnemo na našu tradiciju – podvukao je legendarni trener.

SAD će nastup na Svetskom prvenstvu početi protiv Češke u Šangaju 1. septembra, u 1. kolu grupe E. Ameri će još igrati sa Turskom i Japanom.

UVEK NA DOBITKU Da li verujete da košarkaši Srbije osvajaju zlato?

MERIDIAN UŽIVO Bojan Nikolić: Kako menadžeri utiču na sportiste?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime