Košarkaška liga Italije neće biti nastavljena ove sezone, potvrdio je Savez te zemlje, a za sve je kriv koronavirus.

Prvenstvo je okončano posle nekompletnog 21. kola. Do kraja je trebalo da se odigra još 11.

Prva na tabeli je bila ekipa Virtusa iz Bolonje (učinak 18-2) za koju nastupaju Miloš Teodosić i Stefan Marković, a sa klupe ovaj tim prevodi Aleksandar Đorđević.

ZVANIČNA ODLUKA Završeno košarkaško prvenstvo Italije!
Još uvek nije odlučeno da li je Virus osvojio titulu (FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

U saopštenju se navodi da je veliko pitanje da li bi se i kada sezona mogla nastaviti, te da je najbolje rešenje bilo prekinuti istu.

Jedan od glavnih razloga za ovakvu odluku je taj što su mnogi košarkaši napustili svoje klubove i otišli kući. Takođe, se navodi da će ovakva situacija omogućiti timovima da umanje finansijske gubitke.

Zanimljivo da se još uvek ne zna o kakvom se kraju sezone radi, tačnije da li će Virtus biti proglašen za šampiona, kao i to da li će dve poslednjeplasirane ekipe Trst i Pezaro biti izbačene u Ligu B.

LEGENDA NBA PORUČUJE: Kobi je bolji od Lebrona, ali ne i od Džordana

JOKIĆ “OBILAZI” SRBIJU Nova destinacija koja je sve oduševila!

20 KOMENTARA

  1. Podržavam odluku ! Ipak na ovo što nam se dešava niko ne može da utiče niti sa sigurnošću da kaže kada će se završiti. Mnogo će vremena trebati da se sve vrati u normalu. Bolje je da budu igraci potpuno spremni za novu sezonu

  2. Pa to bas i nije fer. Znam da je situacija teška, ali bi trebali naći neko bolje rešenje. Pa neće ovako stanje trajati do veka

  3. Ovo je dosta lose resenje. Ima dosta kola da se odigra do kraja, ovde bi bilo mozda i najbolje da se ponisti sezona ako ne moze da se pronadje neki prihvatljiv i realan model da se sezona privede kraju.

  4. Pa dobro su se setili , tamo vlada haos zbog koronavirusa a sad jos i da nastavljaju sezonu… Bolonja je zasluzeno na prvom mestu

  5. Mislim da ovo nema potrebe da rade. Bolje da se lepo odrzi prvenstvo pod malo jacim tempom,ali da se pravedno sampion proglasi. Ovo je….

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime