ZEMLJA KOŠARKE Pesma kakvu je Srbija čekala

"Ajmo, ajde, mi smo zemlja košarke, koja rađa legende" (FOTO: YouTube/Psihoaktiv Trip)

Svetsko prvenstvo je iza ćoška (31. avgust – 15. septembar), a dok košarkaši Srbije imaju završne provere stigao im je najlepši poklon!

Prava sportska himna koja pokreće, motiviše, sportskim žargonom rečeno – “izuva” iz patika.

Poslali smo Saletu Đorđeviću i košarkašima istinski muzički hit koji su momci iz benda “Psihoaktiv Trip” zajedno sa Meridianom spremili samo za naše “orlove” pod nazivom “Zemlja košarke”.

Kratko, glasno, jasno – jer mi to jesmo! I to zemlja košarke koja rađa legende! Zato već svi u sebi pevaju “ajmo, ajde, i sve su naše pobede celom svetu poznate. Ajmo, ajde, borba, nema predaje, tako se pobeđuje”.

Poznate su pobede i poduhvati za pamćenje sa narandžastom loptom kroz istoriju, ali imamo još asova čije magije svet treba da upozna.

DA LI I VI VERUJETE DA KOŠARKAŠI SRBIJE
OSVAJAJU SVETSKO ZLATO?

Kreacije Vase Micića i Stefana Jovića, rafalnu paljbu Bogdana Bogdanovića i Marka Gudurića! Iskustvo prekaljenog Marka Simonovića, neverovatne sposobnosti Vladimira Lučića, lekcije “Profesora” Nemanje Bjelice… Pa upornost Stefana Birčevića, te snagu udarnog “pokera” pod košem – niko nema takve “petice” kao Srbija.

Najbolji NBA centar za prošlu sezonu Nikola Jokić, taj magični plej u telu centra, dobri div Bobi Marjanović i nezaustavljivi Nikola Milutinov. Za kraj, ne i najmanje bitan kapiten Miroslav Raduljica koji daje posebnu notu nacionalnom timu.

Košarka je ovde deo odrastanja i tradicije. Narandžasta lopta je svetinja, a zvuk mrežice se uvlači pod kožu od najranijih dana…

Zato je već i gužva među peharima, ali za nove trofeje uvek se nađe mesta:

“Isijava svetlost iz naše vitrine, iz Indijane i iz Atine! Istanbul, Madrid i Rio isto, sledeća stanica – Daleki istok. Najbolji mi smo, ma jok i nismo, majstori igre, dabome da jesmo. Zato smo došli na Svetsko prvenstvo, zastava, himna i prvo mesto“.

BOGDAN, JOKIĆ, BJELICA – KO ĆE BITI NAJBOLJI STRELAC SRBIJE NA MUNDOBASKETU?

Sve je više nego jasno dočarano u sjajnom spotu koju ćete iznova i iznova gledati, dok i pesmom dajete podršku “orlovima”.

A kakva bi to motivacija Meridiana bila za naše heroje igre pod obručima bez legendi. Čuveni komentator Edin Avdić uživeo se u “prenos” kao da je finale Mundobasketa i u tom ga legendarni Svetislav Pešić prekida rečima:

Polako, Edine, ne pali se, nije još počelo. I to je čuveni humor po kojem smo prepoznatljivi i koji uvek prati šampionske korake.

Vatra u srcu, mir u glavi, malo sreće, kvalitet i znanje imamo! A imamo i onaj prepoznatljivi “vic” u igri obojen frenetičnom borbenošću kada se brane boje Srbije.

Neka nova legenda sigurno će biti “rođena” u Kini i neka “orlovi” dolete u Srbiju u drugoj polovini septembra sa najsjajnijim odličjem.

TIM SNOVA U MERIDIANU Fantastični Edin i legenda Pešić – Srbija osvaja zlato

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime