KALINIĆ SE PRAVDA: Izjava o Kosovu je pogrešno protumačena…

igokea-crvena zvezda-aba liga-rezultat-nikola kalinić
Kalinić se pravda! (FOTO: Starsport)

Košarkaš Crvene zvezde, Nikola Kalinić, prisetio se jedne svoje izjave koja je svojevremeno dobrano uzdrmala komletnu srpsku javnost.

Krilni igrač se nakon dužeg period „rada“ u inostranstvu vratio među crveno-bele sa Malog Kalemegdana.

Nikola Kalinić kao i većina tima igra na veoma visokom nivou, što se odražava na igru same ekipe.

Ipak, sam spektakularan povratak reprezentativca Srbije u Beograd ostao je u drugom planu zbog jedne njegove izjave o Kosovu i Metohiji.

– Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta – rekao je svojeveremeno Nikola Kalinić.

Košarkaš Crvene zvezde je pokušao da se opravda.

– Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek – izjavio je Nikola Kalinić za „Sport klub“.

Reprezentativac naše zemlje je imao posebnu želju da naglasi svoj rad i staž u nacionalnom timu Srbije!

Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu – dodao je Nikola Kalinić.

Vaše mišljenje o gestu košarkaša Crvene zvezde?

EVROLIGA DOLAZI U BEOGRAD: Zvezda dočekuje posrnulog litvanskog velikana!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Jovan Stojoski: Treneri su imali svoje pulene! | Sport Fokus Meridian S01EP24

 
 

4 KOMENTARA

  1. Još jedan primer da javne ličnosti iz bilo koje sfere života a koja nema veze sa politikom, ne treba da daju javne izjave na kontu dešavanja u državi. Samo sebi štetu nanose, uvek će biti ine druge strane koja će protumačiti negativno!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime