VELIKI POVRATAK Nenad Krstić direktor mlađih selekcija Srbije

Nenad Krstić smatra da Partizanu i Virtusu nije pružena šansa da se na terenu izbore za Evroligu (FOTO: Peđa Milosavljević/Starsport)

Nenad Krstić, dugogodišnji košarkaški reprezentativac i osvajač medalja, postao je novi direktor mlađih reprezentativnih selekcija.

Krstić će na novoj poziciji iskustvo stečeno tokom sjajne karijere doneti u tim KSS i prenositi naslednicima.

Trofejni put počeo je od Mašinca, preko Partizana do NBA lige. Branio je boje još dva velika evropska kluba – CSKA iz Moskve i Efesa.

Od podjednake važnosti, pored bogatog iskustva, svakako će biti i mnogobrojni kontakti koje Krstić ima širom planete, pre svega u NBA ligi.

Nekadašnji reprezentativac i kapiten svestan je specifičnosti pozicije na kojoj se nalazi. Jasno je da se u mlađim selekcijama uspeh ne meri samo medaljama.

Kako se navodi na sajtu KSS, od daleko veće važnosti je broj igrača koji stasaju za seniorski tim. Bio je svedok i brojnih uspeha svojih saigrača poput generacija Teodosića, Raduljice, Mačvana…

U KSS dolazi sa izraženom željom da i na organizacionim pozicijama bude uspešan kao i tokom igračke karijere.

Krstić je tokom igranja za nacionalni tim osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2014. i Evropskom prvenstvu 2009. godine. Tako se posle pet godina vraća u državni tim.

Srbija i SAD glavni favoriti: Iz senke prete Litvanija, Španija, Grčka…

OBAVEZNO POGLEDAJTE Rivali Srbije na SP u grupi D | Svetsko prvenstvo u košarci 2019

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime