ODLUKA O VAKCINACIJI: Reč ima Kajri Irving…

kajri irving
Reč ima Kajri Irving... (Photo by Al Bello/Getty Images)

Košarkaš Bruklin Netsa, Kajri Irving izneo je svoje mišljenje o dešavanjima koja su u centru pažnje prethodnih dana.

Vakcinacija pred početak nove sezone NBA lige je jedna od gorućih tema sa one strane Atlantika.

Iako je preko 90% košarkaša odlučilo da se vakciniše, Kajri Irving je idalje veliki protivnik tog čina.

Zbog toga je sebi napravio veliki problem kada je u pitanju košarka, budući da u Njujorku nije dopušten ulaz u halu bez dokaza o vakcinaciji protiv Kovida-19.

Danima se govorilo o tome koliku će cenu morati da plati Kajri Irving zbog svoje odluke, a danas nam stiže njegov definitivni odgovor.

Košarkaš Bruklin Netsa se obratio preko društvenih mreža, a njegovu izjavu prenosimo u celosti:

– Ako me predstavljaju kao heroja ili negativca, greše. Nije mi to bila namera. Radi se o izboru onoga što je najbolje za vas. Mislite da želim da izgubim novac? Da zaista želim da odustanem od svog sna da osvojim prvenstvo? Da želim da se odreknem svog posla? Da želim da sedim kod kuće? Ne treba da se delimo, već da poštujemo svačiji izbor.

Svako ima pravo da radi ono za šta smatra da je za njega najbolje. Tužno je videti kako se svet deli zbog ove situacije. Ovo su luda vremena. Ja nisam antivakser. Radi se o onome što meni prija. Osećam se nesigurno i to je u radu. Znam posledice odluke koju donosim. Nisam nikoga povredio. Nisam počinio nikakav zločin.

Uz one sam koji su ostali bez posla zbog ovog pravila. Kao i uz one koji su odlučili da se vakcinišu i koji žele da budu sigurni. Ja podržavam i poštujem svačiju odluku.

Svestan sam finansijskih posledica koje ću trpeti, ali realnost je takva da moram da budem vakcinisan da bih bio u Njujorku, da bih bio sa timom. A ja sam odlučio da se ne vakcinišem i molim vas sve da poštujete taj izbor. Nastaviću da treniram, kako bih bio u formi i spreman da zaigram.

Ne povlačim se. Neću odustati od ove igre zbog obavezne vakcinacije ili zbog toga što ću ostati nevakcinisan – napisao je Karji Irving.

Vaše mišljenje?

SAGA SE NASTAVLJA: Irving izbačen iz Bruklina!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Jovan Stojoski: Treneri su imali svoje pulene! | Sport Fokus Meridian S01EP24

 
 

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime