Najviše poena u jednoj utakmici NBA lige postigao je Vilt Čemberlen – čak 100! On, takođe, drži i rekord sa 55 skokova na meču.

Skot Skajls rekorder je kada su u pitanju asistencije – podelio ih je 30 na jednoj utakmici.

A, za naredni rekord – verovatno niste ni čuli…

I dok su pomeniti rekordi dostižni, doduše, uz dosta napora i truda – postoji jedan koji (sigurno) niko nikada neće “srušiti”.

Reč je o “onom” koji drži Kal Baudler.

Samo ime ne govori puno, ali ovaj 2,08 metara visok bivši centar Atlante upisao se u NBA istoriju sa bizarnim rekordom.

Naime, neslavani rekord je posledica ljudske greške i u normalnim uslovima je nemoguće postaviti ga.

Na utakmici odigranoj 13. novembra 1999. godine između Hoksa i Blejzersa, Baudler je napravio šest ličnih grešaka i trebalo je da bude isključen.

Ipak, niko to nije primetio, pa je tako u nastavku uspeo da napravi i sedmu!

Nešto što pre i kasnije niko nije uspe.

Idealnu petorku PAOK-a čine čak tri srpska košarkaša

OBAVEZNO POGLEDAJTE! Fudbalski kutak | Branko Borota i Mile Močibob premijerno iz karantina!

138 KOMENTARA

  1. Hahaha, citam i citam i pitam se sta bi moglo da bude, ovo mi nije palo na pamet. Dobro, ljudski je gresiti, uspelo je da mu podje za rukom. 😀

  2. Ma meni se čini da se to desilo i nama samo sa 5 ličnih i dok nisiu primetili igralo se. Nisam siguran ali mi se čini da je bilo. Greška zapisničara, samo da li namerna ili slućajna.

  3. Ovo je vec upisano u anale Nba kosarke i to zlatnim slovima, niko to nece ponoviti jer se takve greške ne desavaju, pogotovo u ovom vremenu, kada ima i video asistent, tako da je nedosizan i nedodirljiv rekord.

    • Pa 55 skokova nisu za ovu vest,ali svakako ako te interesuje procitaj nesto i o Wiltu,jako zanimljiv igrac

  4. Cembrlejna niko ja mislim da nece da prestigne, nema sanse da ce neko da postigne 100 poena ili da ima 55 skokova jedino da ga puste namerno da obori rekord ovako iz same igre tesko

  5. Axaxaxa, moj drugar kad smo igrali letnju ligu, uspeo je da napravi 6 licnih, a da ne skontaju. 🙂 ili su ga jednostavno pustili, jer su mu svakako gledali kroz prste, realno je na toj utakmici napravio barem 10 faulova koji mu nisu dosudjeni. Tako da, nikad ne reci nikad.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime