Često NBA timovi imaju problema sa seleri kepom koji služi da svaka ekipa bude jednaka. Zato se i dešavaju trejdovi, potpisi i “natezanje” kako se ne bi prešla granica posle koje se plaća porez na luksuz. Takvih problema ima i Milvoki.

Naime, zbog velikih ugovora i problema sa seleri kepom Milvoki će početi sezonu, a verovatno je i završiti sa 14 igrača u timu.

To je jedan košarkaš manje od maksimalno dozvoljenih 15 koja ekipa može da koristi tokom sezone, uz dva igrača koja su na dvosmernim ugovorima, ali igraju u razvojnoj ligi.

Nažalost, Milvoki će zbog velikih ugovora Janisa Adetokumba, Krisa Midltona i Džrua Holideja morati da se žrtvuje i igra sa košarkašem manje ove sezone.

janis-adetokumbo-milvoki
Janis će imati jednog saigrača manje ove sezone (FOTO: Getty Images)

To znači da produžetak ugovora neće dobiti Sterling Braun, Frenk Mejson i sjajni šuter Kajl Korver. Sva trojica su slobodna da potraže novu sredinu.

Milvoki će u roster dodati samo još Torija Krejga koji stiže iz Denvera kao i solidnog plejmejkera Brina Forbsa iz San Antonija.

Pomenuta dva mesta za igrače sa dvosmernim ugovorima će zauzeti Mamadi Dijakite i Džejlen Adams, što bi značilo da je Milvoki praktično napravio tim za narednu sezonu već sada.

Naravno, pod uslovom da ne bude još nekog trejda što je u NBA ligi uvek moguće…

Zvezde Bostona i Jute potpisale maksimalne ugovore!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: IVICA KRALj – Priče iz kraja #11

7 KOMENTARA

  1. Ne predstavlja to njima problem kad imaju ovakve igrace samo ako bude povreda e onda će biti mnogo nezgodno za njih ,a ovi ugovori su stvarno previsoki …uh

  2. koliko ih placaju,treba samo ta petorka i da igra,sami su krivi zbog tolikih velikih ugovora,ovo nisam znao da postoji i da je neka ekipa napravila,tako i treba,toje kao neki fer plej u fudbalu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime