DIVAC U KUĆI SLAVNIH Poruka Bogdanu i Bjelici: Donesite mi zlato

vlade divac-susret-aerodrom-poznanik-zadranin
Divac je imao zanimljiv susret (FOTO: Rich Fury/Getty Images)

Novi član Kuće slavnih u Springfildu postao je proslavljeni srpski košarkaš i generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac.

Nekadašnji reprezentativac postao je četvrti predstavnik naše zemlje posle Bore Stankovića, Aleksandra Nikolića i Dražena Dalipagića.

Posle velikog priznanja i časti koja mu je ukazana, Divac je izneo i prve impresive koje prenosi “Sportski žurnal”.

Drago mi je zbog mene i moje familije, mojih saigrača, trenera, navijača… Zbog svih koji su me podržavali tokom svih ovih godina. Kada sam počinjao da igram košarku nikada se nisam nadao da će ovo biti vrhunac, ali mi je drago da se to desilo. Ušao sam u odabrano društvo – rekao je Divac.

Slavni centar osvrnuo se i na trofejnu reprezentativnu karijeru.

U reprezentaciji sam bio od 1985. do 2002, 17 godina sa prekidima zbog sankcija. Sa svakog takmičenja sam se vraćao sa medaljom.

Najemotivnija je sigurno zlatna sa Evropskog prvenstva u Atini 1995. godine. Iz mnogo razloga.

Što se tiče klupskih, to je prva titula sa Partizanom 1987. godine – istakao je Divac.

Srbija trenutno igra na Mundobasketu u Kini i postala je prvi favorit za zlato, a Meridian daje najveću kvotu da “plavi” osvajaju SP.

Vrhunska generacija. Imaju izuzetno zapažene uloge u svojim timovima, a mnogi od njih su nosioci igre. Jokić, Bogdanović, Bjelica, Boban, sada i Gudurić. Mladi su, imaju sjajnu perspektivu.

Malopre sam se čuo sa Bogdanom i Bjelicom. Čestitali su mi ulazak u Kuću slavnih. Rekao sam im poklone ne primam. Samo zlato. Momci, donesite mi zlatnu medalju – otkrio je Divac detalje zanimljivog razgovora.

MERIDIAN PRVI VIDEO SRBIJU KAO GLAVNOG FAVORITA – NAJVEĆA KVOTA DA OSVAJAMO ZLATO U KINI

MERIDIAN UŽIVO Dušan Domović-Bulut “Mr. Bullutproof”: Šanse Srbije na SP, trojka protiv Amera i trka sa Miličićem na 100m

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime