Veliki problemi su nastali u Cedevita Olimpiji koja ima košarkaša zaraženog koronavirusom zbog čega će klub dosta izgubiti.

Naime, u poluvremenu utakmice sa Krkom, slovenački tim je saznao da ima zaraženog igrača koronom. Odmah po saznanju cela ekipa je otišla u izolaciju na 24 sata. Isti primer je sledila i ekipa Krke…

Međutim, Cedevita će morati ceo tim da pošalje u desetodnevni karantin zbog čega neće moći da odigra utakmicu sa Bursom u okviru Evrokupa zbog čega će je izgubiti službenim rezultatom 20:0.

– Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smernicama koje smo sledili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svesni da će pre ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo posle samo dve utakmice ove sezone – rekao je direktor kluba Davor Užbinec.

Pitanje je i u kakvom će stanju biti igrači nakon 10 dana bez treninga i utakmica.

– Pravila postoje da bi se poštovala. Ali niko ne zna u kakvom će stanju biti tim posle desetodnevnog karantina, bez treninga i kontakta sa loptom. Loša vest je što nećemo igrati meč Evrokupa, te će ta utakmica biti registrovana službenim rezultatom. Imali smo dovoljno igrača da odiramo taj meč, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće.

U Cedeviti apeluju da se pravila – promene.

– S obzirom da nam ograničenja i smernice koje su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da učestvujemo na takmičenjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli takmičiti, uprkos pozitivnom slučaju unutar tima, apelujemo na odgovorne da promene postojeće propise, ograničenja i smernice, i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog slučaja u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon podnošenja negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom – predočio je Užbinec.

Postavlja se pitanje i šta ukoliko još neki timovi Evrokupa prijave ovakav slučaj? A zima i novi talas koronavirusa tek dolazi…

LEBRON SAMOKRITIČAN: Bio sam loš, preuzimam odgovornost

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BUBAMARA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #20

73 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime