BIVŠI NBA IGRAČ PUN HVALE: Imam sreće što mi je Kokoškov prvi trener u Evropi

kajl o kvin-fenerbahce-igor kokoskov
Kajl O' Kvin je ishvalio Kokoškova FOTO: Guliver

Kada neko po prvi put u 31. godini promeni kontinent i zameni NBA ligu Evropom sigurno da nije lako. Za Kajla O’Kvina bi sigurno bilo i teže da u Fenerbahčeu nema za trenera našeg selektora Igora Kokoškova.

Američki košarkaš je nakon osam i po godina napustio NBA ligu, gde je branio boje Orlando Medžika (2012-2015), Njujork Niksa (2015-2018), Indijane Pejsersa (2018-2019) i Filadelfije Seventisiksersa (2019-2020), da bi angažman našao u Fenerbahčeu.

Trener Kokoškov je insistirao na dolasku Amerikanca zbog čega je čak i Džonija Hamiltona poslao na pozajmicu u Mornar smatrajući da će O’Kvin doneti neophodnu čvrstinu u reketu.

Da je saradnja između snažnog centra i našeg selektora na visokom nivou potvrdio je i sam O’Kvin.

Trener je odličan, pozitivan, on je NBA tip trenera. Veoma je dopadljiv, to je najvažnije. Uvek nas gura napred, uvek nas motiviše. Čak i kada nas kritikuje, to je uvek sa dobrom namerom.

evroliga-kokoškov-fener-olimpijakos
Kokoškov dobio pohvale od američkog centra
(Foto: Guliver Image)

Ne krije bivši NBA igrač koliki je uticaj imao Kokoškov na njegovo prilagođavanje na evropski stil košarke.

On mi je mnogo pomogao da se prilagodim. Nema nikakve jezičke barijere, osećam se kao kod kuće. Imam sreće što mi je on prvi trener u Evropi.

Kada smo već kod evropskog stila košarke, O’Kvin je napravio poređenje sa NBA ligom.

– Košarka se ovde mnogo zasniva na fizičkom aspektu i veoma su pametni igrači. Pametniji nego inače jer moraju da misle strateški. Igra je brza, kraća je utakmica i svaki posed je važan, a ono što me je iznenadilo jeste koliko je fizički nivo visok – zaključio je Amerikanac.

Od dolaska u Fenerbahče O’Kvin je na 11 utakmica u Evroligi u proseku po utakmici beležio 5,6 poena uz 3,2 skoka. U turskoj ligi, učinak mu je znatno bolji pa tako beleži 13 poena uz 7,4 skokova.

PEŠIĆ OTKLONIO SVAKU DILEMU! Zvali su me i Zvezda i Partizan, ali moj odgovor je bio isti!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Mateja Kežman | Priče iz kraja #29

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime