Košarkaški savez Hrvatske je 1. aprila prekinuo sva takmičenja zbog pandemije i okončao je sezonu, bez proglašenja šampiona, ali je ABA liga još uvek pod znakom pitanja.

Ipak, kao i brojni drugi klubovi, tako se i Cibona priprema za eventualni nastavak, ali i pravi velike planove za narednu sezonu.

Naime, trener Cibone Ivan Velić izjavio je da će pokušati da napravi tim bez stranih košarkaša za sledeću sezonu.

Zvuči nemoguće, ali…

-Radićemo kao da će sve biti u redu i kad dobijemo okviran budžet počećemo da slažemo tim. Ono što znam jeste da ćemo pokušati da napravimo tim bez stranaca – rekao je Velić.

Zalaže se za utakmice sa igračima mlađim od 20 godina, da se vidi kakav su potencijal.

-Generalno mislim da se uz trening može organizovati neke utakmice kako bi se kompenzovao njihov nedostatak. Takođe, bilo bi dobro da okupimo struku, da se organiziraju seminari i predavanja i da se donesu neka mišljenja u kojem bi smeru trebalo da ide hrvatska košarka – zaključio je Velić.

Na treninzima Cibone nema kapitena Marina Rozića, koji još nije odlučio da li će se penzionisati, kao i Josipa Bilinovića, pa ostaje da vidimo kako će zaista izgledati sastav ove ekipe.

FIBA ima novi plan: Hoćemo li reprezentativnu košarku gledati ove godine?

OBAVEZNO POGLEDAJTE – NBA FINALE 1993. GODINE: Džordan je ugasio “sunca” uz rekordan 41 poen po meču!

STAV ZVEZDE: Zalažemo se da region dobije još jednog učesnika Evrolige

19 KOMENTARA

  1. Uopste nije nemoguce, prvi sam za to da trebamo ako smo vec domaci da imamo domace Igrace, ne govorimkonkretnao o Ciboni, vec da ovom mislju treba da se vode svi klubovi koji nisu finansijski mocnici

  2. Podržavam Veljićevo razmišljanje, klub je pred gašenjem i nemaju oni para za strance, tako da bi najbolje bilo da forsiraju mlade igrače i pokušaju da naprave nešto ozbiljnije sa njima.

  3. Odlična situacija da se od mladih talenata za par godina naprave vrh igrači okosnicu tima a samim tim i roba za prodaju o koje bi klub zivnuo

  4. E ovo je već opasno. Ako tako krenu biće im i reprezentacija mnogo jača, a to onda menja sve. Bilo bi lepo da i ovi naši to isto urade…

  5. Ne razumem zasto Velicev plan nije moguc? Pa bivsa Jugoslavija je pre 30,40 godina bila svetska velesila u kosarci, imala je jacu ligu od bilo koje sad u Evropi a nije igrao ni jedan stranac u toj ligi.

  6. Pa slažem se sa trenerom Cibone Ivanom Veljicem da klub koji je u teskoj finansijskoj situaciji treba da igra sa mladim snagama iz prostog razloga jer ne mogu da priuste kvalitetne strance koji bi poboljšali kvalitet, a ne samo radi reda da se dovedu kao prosek koji ne može da poboljša kvalitet ekipe, a i zauzima mesto nekom mladom igracu koji nije losiji od njega!

  7. Bitno je da se krene sa treninzima. Baš je ovaj virus naneo veliku štetu sportu, a najviše tenisu i košarci. Dokolica i ne treniranje je pogubna za svakog, a ponajviše za sportiste. Odlična ekipa Cibone ove sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime