Iskusni trener Barselone Svetislav Pešić jako je ljut na brojne medije koji su iznosili (ne)osnovane informacije o stanju u katalonskom klubu.

Sportsko društvo Barselona je jedno od najčešće spominjanih od kada se pojavila pandemija koronavirusa.

Mediji širom Evrope i sveta su davali informacije koje nisu bile po ukusu trofejnog košarkaškog trenera.

ORIOLA O SRBINU: Jugoslovenski karakter, uvek otvoren za razgovor

Za Al Džaziru izneo pravu istinu.

-Mnogi portali ne biraju sredstva kako da budu u centru pažnje, pa tako i sada u ovoj situaciji u kojoj se našla Barsa. Dosta laži je bilo, Barselona je prva zatvorila sve objekte, prva prekinula treninge – počeo je Pešić razgovor dodajući:

Sad, takođe, Barsa je prva iskoristila član u španskom radnom pravu, koji se koristi u izuzetnim situcijama, da svim profesionalcima u klubu smanji primanja za 70 posto – naveo je prešavši u sarkazam:

-To znači da ćemo primati 30 posto plata za vreme karantina, tako da to znači i Mesi i Pešić će dobiti pune plate za mart.

Trener Barselone je otišao korak dalje u optužbama.

-Nigde nije objavljeno da su se svi sportisti odrekli plata za zaposlene na stadionu, menadžmentu, jer njima je trebalo da bude smanjena plata za 10 posto, a ovako će primati celu platu – rekao je on.

Dodao je i da je nastavak takmičenja u ovom trenutku u drugom planu.

Ali i da mu ne smeta ukoliko bi se to realizovalo u avgustu ili septembru.

Pešić se s pravom pita kako će izgledati košarka nakon kraja pandemije.

-Niko ne zna dokle će sve ovo da traje. Sada je pravo vreme da ljudi koji nose veliku odgovornost za naš sport – rekao je dodajući:

-Da budu kreativni i da nađu način, jer kako je do sada bilo teško da će moći da funkcioniše – zaključio je on.

114 KOMENTARA

  1. E svaka cast vama, koji oci hocete da povadite oko plata sad u ovoj situaciji kada vam narod umire i pitanje je sta ce se dalje desavati.

  2. Bili oni vrhunski igraci ili ne, neljudski je traziti da im se da cela plata umesto da jedan deo doniraju trenutno onima kojima je najpotrebnije. Kao da vec dovoljno nemaju, a obezbedili su narednih pet generacija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime