NEMA ŠALE SA DUDOM: Ivković nije dozvoljavao Draženu Petroviću da kasni!

dusan ivkovic-smrt-legenda-kosarka
Ivković se svojevremeno dotakao anegdote nakon silaska Hrvata sa postolja! (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport)

Legendarni srpski i jugoslovenski trener Dušan „Duda“ Ivković preminuo je u četvrtak u svojoj 78. godini života.

Vest da je jedan od najboljih trenera u istoriji igre pod obručima preminuo u bolnici usled posledice vode u plućima potrelsa je celu svetsku košarkašku javnost.

Danima već možemo da budemo svedoci oproštaja košarkaških velikana, kao i najvećih evropskih klubova od Dušana „Dude“ Ivkovića.

Trofejni stručnjak je mnogo puta pokazao da je neprikosnoveni autoritet i da je svaki igrač morao da bude predan 100% bez obzira na svoj status.

Da sa Dudom Ivkovićem nije bilo šale potvrdio je nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Zoran Sretenović.

Nekada sjajni plej je dva puta bio na krovu Evrope sa nacionalnim timom. Bilo je to 1991. godine u Rimu i četiri godine kasnije u Atini.

Jedna od anegdota koja pokazuje koliko je Duda Ivković bio strah i trepet za igrače jeste baš sa tog prvenstva 1991. godine u glavnom gradu Italije.

Uvek mi je u glavi situacija iz 1991. Bio sam novajlija, a cela situacija pokazuje kakav je Duda bio psiholog. Imali smo dva slobodna dana, a pošto je Dino Rađa tada igrao u Rimu za Virtus, posle večere smo išli kod njega. On je kupio novog “poršea”, pa smo otišli da se provozamo, ali nam je u povratku pukla guma, zbog čega smo kasnili u hotel Tamo nas je na recepciji čekao fizioterapeut reprezentacije i sav uznemiren rekao ‘Duda je proveravao i video da vas nema! Poludeo je, iznervirao se – izjvaio je Zoran Sretenović za Kurir.

Trofejnom košarakašu blago rečeno nije bilo dobro u tim momentima.

Znam da Draženu Petroviću nije dozvoljavao da kasni na pripreme. Šta sam onda ja kao nov mogao da očekujem? Otišao sam u sobu, spakovao stvari i nisam mogao da zaspim celu noć. Ujutru sam bio prvi na recepciji, čekao sam Dudu da se izvinim za sinoć, ali nije hteo ni da me sluša. Kasnije mi je na sastanku rekao da to ne sme da se ponovi – dodao je Zoran Sretenović.

TUŽNA VEST POGODILA SRBIJU: Preminuo legendarni Dušan “Duda” Ivković…

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Aleksa Avramović: Kod Obradovića se greške ne prave dva puta! | S01EP22

 
 

3 KOMENTARA

  1. Dosta toga nove generacije trenera mogu i moraju da nauče iz nekadašnjeg rada velikog Dude, prvenstveno da su u timu svi jednaki bez obzira ko je kakva “zvezda”.

  2. Kvalitete koje je imao kao trener nem niko danas … bio je autoritet ,postovan ,znao je šta radi ,zahtevao je disciplinu i rad zato je i imao odlične rezultate

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime