Mnogo je pitanja oko nastavka Evrolige, a trener Crvene zvezde Dragan Šakota smatra da ima mnogo problema.

Trener crveno-belih najpre razmišlja o zdravlju igrača.

– Nekome je u interesu da se sezona u Evroligi nastavi. Vidimo da se insistira na nastavku sezone u sportovima na otvorenom, ali to su sasvim drugačiji uslovi. Trebalo bi razmišljati i o tome da bismo u julu igrali na temperaturama između 30 i 40 stepeni, u zatvorenom prostoru bez klimatizacije. U istim uslovima bismo trenirali tokom juna. Trebalo bi razmišljati o tome koliko je to dodatno rizično za zdravlje učesnika – rekao je Šakota za Novosti.

Dragan Šakota se pita kako će se igrati košarka u junu i julu mesecu (FOTO: Starsport)

On je dodatno obrazložio sa kakvim se sve problemima košarkaši suočavaju.

– Poslednjih godina je praksa da igrači pre dolaska na pripreme rade po nekom programu ili samostalno, niko ne miruje tokom leta. Ova situacija više liči na rehabilitaciju posle povreda, mišići vrlo brzo atrofiraju u stanju mirovanja. Krvna slika je jako loša zbog boravka u zatvorenom prostoru, na to se nadovezuje još jedan problem. Napori u ovakvom stanju izazivaju dodatni pad imuniteta.

Zvezda je pripreme za nastavak sezone započela bez Lorenca Brauna, Džejmsa Gista, Bilija Berona, Stratosa Perperoglua.

– U stalnom smo kontaktu, raspituju se za situaciju. Trojica su u Americi, jedan u Grčkoj. Perperoglu je relativno blizu, u regionu u kojem je situacija slična našoj. U Americi je drastično drugačija, zabrinuti su za svoje i zdravlje najbližih. Svi izražavaju želju da se vrate, ali još niko ne zna da li će biti letova iz tih država i kakva bi mogla da bude procedura povratka. Rekli smo im: ‘Budite spremni za slučaj da se nastavi sezona’. Pitanje je koliko je to izgledno i koliko oni žele da igraju, procenjuju rizik od eventualnog nastavka. Naravno, i dalje imaju obavezu po važećim ugovorima – zaključio je Šakota.

(NE)MOGUĆA MISIJA Cibona želi tim bez i jednog stranca!

OBAVEZNO POGLEDAJTE – NBA FINALE 1993. GODINE: Džordan je ugasio “sunca” uz rekordan 41 poen po meču!

21 KOMENTARA

  1. Sada I klimatizacija smeta, Ali ok zavrsice se virus odigrace sportisti svoje, sada mene jedino plasi kakav teren pripremamo buducim pokolenjima

  2. Pa cekaj, po tebi je realno da se sezona ponisti i da se krene sledeće godine? Da li ce svima biti isti uslovi? Pa naravno da hoće, tako da svima je podjednako, nema kuknjave, jer to ne pije vodu! Niko vama nije kriv sto ste selektirali matoru ekipu!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime