Tomašević otkrio zašto je KSS morao da plati osiguranje za Bogdana

KSS dobija novog generalnog sekretara: Dejan Tomašević podneo ostavku (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević moći će da računa na Bogdana Bogdanovića na Mundobasketu.

Postojala je mogućnost da “orlovi” na Svetskom prvenstvu igraju bez jednog od najboljih košarkaša.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević je objasnio zašto je moralo plati osiguranje za igrača Sakramneta da bi se on priključio reprezentaciji.

FIBA je pre dve godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem.

Nažalost, osiguravajuća kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povređeni, ili su operisani, imaju dodatno osiguranje.

Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje – rekao je Tomašević.

Tomašević otkrio zašto je KSS morao da plati osiguranje za Bogdana
Tomašević je zahvalan Zoranu Radoviću i Vladu Divcu na pomoći (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport

Otkrio je da je sve dugo trajalo tačnije razogovori sa FIBA, NBA i Sakramentom pune tri nedelje.

Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak.

Obratili smo se Ministarstvu sporta, Vladi, državi i oni su razumeli značaj Bogdanovog igranja na Svetskom kupu. Hvala predsedniku, Vladi i ministru sporta što su nam uplatili taj novac.

Mi smo ga već prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan ‘pokriven’ i nema problema da zaigra za Srbiju – zaključio je Tomašević.

MERIDIAN SELEKTOR – SKRATI SPISAK Izaberi idealnih 12 i osvoji vredne nagrade

Podsetimo, Srbija prijateljski meč protiv Litvanije igra u subotu od 21 sat u “Štar areni”. Iste selekcije će odmeriti snage tri dana kasnije u Kaunasu.

OBAVEZNO POGLEDAJTE Nemanja Bjelica: Amerikance 2002. sam prespavao. Drugi smo na kladionici? Može neki tiket da se baci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime