Košarkaški klub Crvena zvezda ovih dana pojačava redove, pa i ne čudi što je glavna tema u sportskim krugovima.

Prvi put o aktualnim pojačanjima govorio je i trener Saša Obradović, koji je istakao da su se oni nalazili na vrhu liste želja.

U razgovoru za “Sportski žurnal”, Obradović kaže da je Lenri Noko sve bolji i bolji iz godine u godinu.

-Iz Turske u Albu je došao sa statusom najboljeg odbrambenog igrača. Napravio je veliki napredak. Njegov atleticizam i mogućnost prilagođavanja su na veoma visokom nivou. I sigurno da na poziciji pet, može dosta da pomogne ekipi i da bude velika pretnja na obe strane terena – kaže Obradović i dodaje:

-Sa svojom atletikom i vertikalnošću, Noko menja šuteve. To je preduslov da bi se igrala košarka po mom ukusu, brza, sa dosta kontranapada. On je baš taj profil igrača za sistem koji planiram da postavim.

Plan je da Džordan Lojd pokrije više pozicija, ali će prevashodno igrati na “dvojci”.

-Ali, osnova je da se radi o dobrom šuteru. Pokazao je to i tokom prošle sezone, iako mislim da je trebalo da bude bolje iskorišćen.

Pslednje pojačanje, barem za sada, bio je Kori Volden, neki su iznenađeni, neki ne, ali…

-Volden takođe može da pokrije dve pozicije i koji treba da dobije minute na pleju, pa čak i da se po tom pitanju, da se njegova igra nadogradi. Ali i on je napadač. Kombinacija sa Lojdom je jedna od ideja, ipak imamo ih još nekoliko. U svakom slučaju, Volden ima veliki prostor za napredak – rekao je Obradović i dodao:

-Mlad je, odličan je karakter. Ljudi sa kojima je radio, su ga baš voleli i o njemu pričaju sve najbolje, a to je preduslov da razmišljaš o nekom igraču. Svojom atletikom i igrom na oba pravca, on zaslužuje šansu.

-Kada pođeš od toga da neko ima kvalitet, da ima veliku ambiciju i voli da radi, onda su to više nego dovoljni razlozi da se o nekome razmišlja. Njegov napredak iz godine u godinu je uočljiv i nadamo se da će tim putem nastaviti – zaključio je Obradović.

NOVI TRANSFER Još jedan talentovani košarkaš stigao u Zvezdu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Meridian za Sofiju – Lazar Vasić, KK Crvena Zvezda

11 KOMENTARA

  1. Partizanovac sam,ali Zvezda se dobro pojacala i mislim da ce biti prvi favoriti sledece godine u ABA ligi,ai nece ni evro ligi biti topovsko meso

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime