Velikan hrvatske, jugoslovenske i evropske košarke otpustio je skoro sve zaposlene početkom aprila zbog pandemije koronavirusa.

Direktor Cibone, Domagoj Čavlović rekao je da su osim zaposlenih u administraciji, otkaze dobil i košarkaši, i to nosioci igre.

Uglavnom su to igrači koji su imali jednogodišnji ugovor ili oni kojima je trebalo da istekne na leto. Ugovore smo raskinuli s Gibsonom, Rebecom, Katićem, Novačićem, Ljubičićem i Bilinovcem. Uz mogućnost da s nekima i obnovimo saradnju kada počnemo da pravimo ekipu za narednu sezonu – pojasnio je Čavlović za “Večernji list”.

On kaže da funkcionisanje kluba zavisi od grada, čija je kasa u veoma lošem stanju. A, na pitanje da li je Cibona na ivici propasti, Čavlović je dao najrealniji odgovor u ovom trenutku.

Ako ne dobijemo ništa od Zagreba, ako nam se zapuše prihodi, onda jesmo. Nažalost, u ovom trenutku niko živ ne zna parametre ove krize. Ovo stanje može da poljulja svakoga, a ne samo Cibonu – istakao je direktor Zagrepčana.

Kakva će biti sudbina Cibone, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

“UBI” GA IZOLACIJA: Luka Dončić promenio imidž (FOTO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE! Zdravko Kuzmanović: Radomir Antić je bio veliki gospodin! Ako Zvezda pozove… Serija A je ludilo!

18 KOMENTARA

  1. pa kad se ne bi placali igraci milijardama i ne znam kakvim platama jer gadjaju kos ili u fudbalu jos gore i jos vece pare onda klubovi ne bi imali problema kada se sve ovako stopira na mesec dana,….

  2. Cibona je iznedrila jednog Drazena Petrovic i jos X asova, nekada velesila u kosarci. Ne verujem kako lokalne samouprave dozvoljavaju da im klubovi od istorijskog znacaja propadaju.

    • Sve je to posledica reformi i kapitalizma, i nije jedini primer na svetu. Gde je jedna Cedevita ulozila u LJubljanu a nije u Cibonu ako vec nece drzava. Mada to je privatni novac,,ko ce znati

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime