Kada je Aleksej Pokuševski draftovan od strane Oklahome sa 17. pozicije na draftu, to mu nije donelo samo prestiž već i ozbiljnu količinu novca.

Poznato je da na plate novajlija u NBA ligi utiče sa kojeg su mesta na draftu birani. Recimo najbolje plasirani Evropljanin, Francuz Kilijan Hejs koji je biran sa sedmog mesta će imati platu od 3.724.300 dolara.

Kako je Pokuševski bio 10 mesta iza, on će naredne dve godine primati 2.470.700 dolara. Nakon toga Oklahoma ima mogućnost da taj ugovor produži za još dve godine (što timovi najčešće i čine).

Osim Pokuševskog, dobro je prošao i Olimpijakos koji će na ime obeštećenja inkasirati oko 1.500.000 dolara.

Primera radi, Makabi će od transfera Denija Avdije biti u plusu za nešto više od 1.000.000 američkih novčanica.

Tako smo pored Bobana Marjanovića, Nikole Jokića, Alena Smailagića, Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice dobili novog Srbina u NBA ligi, ali i novog milionera među košarkašima

Jokić dobija saigrača iz Real Madrida?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: IVICA KRALj – Priče iz kraja #11

4 KOMENTARA

  1. Postao sam ljubomoran sto sam napustio sport😁 Mozda bi sada i ja bio milioner, a ne radio za minimalac 😁 Ovo je veliki uspeh za Pokusevskog, nadam se da ce i u NBA igrati kao i u Evropi.

  2. odma debitantska sezona i odma milioncici,pa malo li je,200 000 hiljada dolara da mu legne na racun svakog meseca,u evropi je za te pare igrao pa skoro godinu dana,ali to je NBA,samo lova do krova

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime