Košarkaši Mega Bemaksa su ovog ponedeljka posle višemesečne pauze zbog Kovid-19 pandemije održali prvi trening u hali “Mega Factory”.

Trening je održan uz poštovanje svih zdravstvenih mera zaštite.

Od prvotimaca Mege, trenirali su Nikola Mišković, Andrija Marjanović, Luka Ašćerić, Marko Simonović, Luka Cerovina i Nikola Tanasković.

Njima su se pridružili pojačanja iz OKK Beograda, među kojima je Aleksandar Langović koji je ove sezone igrao na dvojnu licencu za “klonfere”. Takođe, s Megom su trenirali i njegovi saigrači Karlo Matković, Mihailo Jovičić i Marko Kljajević. Ekipi su trenutno pridruženi i igrači iz juniorskog pogona – Mihailo Mušikić, Luka Paunović i Nikola Đurišić.

(FOTO: Mega Bemax)
Tokom trajanja mera izolacije, košarkaši Mege su trenirali u kućnim uslovima uz odgovarajuće rekvizite.

Sve su radili po specijalnim nedeljnim programima koji su dobijali od kondicionog trenera Marka Sekulića, a kojima su održavali aktivaciju celog tela. Neki igrači su imali i mogućnost izlaska u prirodu gde su vožnjom bicikla odnosno trčanjem održavali zadovoljavajuć nivo kardiovaskularnog sistema.

Prve dve nedelje po okupljanju ekipe, košarkaši su trenirali na otvorenom, na Adi Ciganliji.
(FOTO: Mega Bemax)

Uz sve potrebne mere predostrožnosti i zaštite, imali su treninge sa loptom sa ciljem razvoja individualne tehnike, kao i taktike, a takođe su rađene vežbe na spravama u cilju mišićne adaptacije tela.

Stručni štab Mega Bemaksa napravio je plan rada za naredni period, gde će cilj biti individualni razvoj igrača.

U zavisnosti od odluke o nastavku ili prestanku takmičenja u ABA ligi i Superligi, kao i obaveznim i preporučenim zdravstvenim merama zaštite, plan će biti usklađen.

“OVO JE ČIST APSURD” Procurelo anonimno pismo košarkaša Makabija

OBAVEZNO POGLEDAJTE – NBA FINALE 1993. GODINE: Džordan je ugasio “sunca” uz rekordan 41 poen po meču!

16 KOMENTARA

  1. Izgleda iz ove perspektive da ce se Aba liga nastaviti, skoro sve ekipe su pocele sa treninzima, tako da je ovo ohrabrujuca vest, mislim da se već sada zna nesto vise, jer sto bi se okupljali timovi da ne postoje indicije da ce se sezona odigrati!?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime