Puno se piše ovih dana o Evroligi, kako o rešenjima za tekuću sezonu, tako i o narednim sezonama, pa i kad je ABA u pitanju.

S obzirom da je ABA liga ostala bez direktnog učesnika u elitnom takmičenju i da je realna mogućnost da se aktuelna sezona poništi, pitanje je da li će Jadran uopšte imati predstavnika u eliti?

O tome je za portal “Nova.rs” govorio direktor KK Crvena zvezda, Filip Sunturlić.

Za ovaj portal, on je između ostalog istakao da će ABA liga imati predstavnika u Evroligi u naredne tri sezone.

– U julu 2019. godine prisustvovao sam sastanku Borda Evrolige, pored mene je bio i predsedavajući ABA lige, direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Tada je bilo rečeno da se ukida zagarantovano mesto i da će ABA liga svake u naredne tri sezone dobijati vajld kartu.

U suštini, šampion ABA ima prioritet za dobijanje ukoliko ispunjava sve kriterijume Evrolige. Bertomeu je napomenuo da se u ovom trenutku ne razmišlja o tome ko će iz nacionalnih šampionata da igra Evroligu, jer je fokus na tekućim stvarima i nastavku sezone, organizaciji, te pomoći klubovima što se tiče logistike i finansijskog dela, uz razmene iskustava – rekao je Sunturlić.

Direktor KK Crvena zvezda Filip Sunturlić poručio je da ABA ne mora da brine za Evroligu (FOTO: samocrvenazvezda.com)
Zdravlje pre svega, pa onda ostalo…

– Ko će ili neće biti učesnik naredne sezone, mislim da je u ovim trenucima prerano, neprimereno i nepotrebno da bilo koji rukovodilac licitira time.

Daleko preče, na prvom mestu, jeste zdravlje svih.

ABA liga, odnosno Balkan, zaslužuje predstavnika u Evroligi, kao što je rečeno, i tako će i biti, a zaslužuje da ima zagarantovana mesta u Evrokupu kako je i predviđeno prema propozicijama organizacije iz Barselone – izjavio je Sunturlić.

Sledeće srede biće održan sastanak ABA lige.

OBAVEZNO POGLEDAJTE – Fudbalski kutak iz karantina: EP 1960, Galić, Belorusi i kako kroz izolaciju!

48 KOMENTARA

  1. Retko pozitivna vest kada je domaca kosarka u pitanju. Ovo ako je istina je odlicno, a mislim i da jeste. Jer Evroligi i trebaju kosarkaske zemlje i kosarkaski gradovi, sa vatrenom i edukovanom publikom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime