Koliko je još mečeva potrebno da Lebron Džejms postane najbolji?

Lebron Džejms ponovo na meti Pola Pirsa (PHOTO: Christian Petersen/Getty Images)

Lebron Džejms je prethodnog leta odlučio da po drugi put napusti Klivlend. Za razliku od prvog putovanja, kada je išao do Majamija, sada je odleteo na Zapadnu obalu. U dresu Los Anđeles Lejkersa će provesti naredne četiri sezone!

To je, po našim računanjima, dovoljno da Lebron Džejms postane najbolji strelac u istoriji NBA lige! Ne šalimo se, iako deluje da je Karim Abdul Džabar trenutno predaleko, Džejms može da stigne to. Naravno, potrebno je da ga zaobiđu povrede i da odradi ceo ugovor.

VEČERAS NOVIH OSAM MEČEVA!

U svom prethodnom meču je Lebron Džejms ubacio 44 poena. Tokom pobede nad Portlandom je prestigao Vilta Čemberlena i postao peti najbolji strelac u istoriji lige. Ispred njega sve legende ovog sporta, ljudi za koje se do skoro mislilo da su nedodirljivi.

Prvi mesto zauzima Abdul Džabar, drugi je Karl Meloun, treće mesto zauzima najmlađi penzioner među njima, Kobi Brajant. Četvrti, prvi kog Džejms juri, je najbolji košarkaš svih vremena, Majkl Džordan. I mogao bi da bude uhvaćen već u ovoj sezoni.

Lebron Džejms kroz karijeru beleži prosečno 27.2 poena. Ove sezone je malo bolji od tog proseka, sa 27.6 ubačenih poena na meču. Ako bude mogao da održi taj prosek i u finišu karijere, približiće se čak i brojci od 40.000 poena.

NAJBOLJI TIM ZAPADA? DA LI PONOVO GOLDEN STEJT?

Fokusiraćemo se na njegove učinke u nastavku karijere i vodićemo se karijernim prosekom. Računamo da će Lebron Džejms do kraja igranja u ligi ostajati na svom proseku od 27 poena. A onda će doći i do promene na čelu liste.

Četvrti na listi je Majkl Džordan koji beži zvezdi Lejkersa 867 poena. Za stizanje tog rezultata, ako ’’Kralj’’ bude postizao po 27 poena, biće potrebna 33 meča. Praktično, već na polovini aktuelne sezone nadmašiće prvog iznad sebe.

Za stizanje Brajanta biće potrebno nešto više vremena. Kobi trenutno ima 2.218 poena više od Lebrona pa čovek koji je osvojio titule sa Majamijem i Klivlendom morati na 82 mečeva beleži prosečno 27 poena! I deluje da ni to neće biti problem.

Četvorogodišnji ugovor koji je ovog leta potpisan sa Lejkersima nam garantuje da ćemo Lebrona gledati do leta 2022. On će tada imati 37 i po godina, ali se po njegovom fizičkom stanju ne može reći da li će to biti i kraj karijere.

Do kraja aktuelnog ugovora je zamišljeno da Lebron Džejms odigra još 314 mečeva u regularnom delu sezone. Teško je zamisliti da neće propustiti nijedan meč do tada, ali je prethodna sezona prva u kojoj je nastupio na svakoj utakmici.

A NA ISTOKU IMA MNOGO VIŠE KANDIDATA!

On ima luksuz da propušta neke mečeve, ukoliko mu brojke budu ostale na ovako visokom nivou. Za ugrožavanje Melouna mu je potrebno da na još 203 susreta u NBA ligi ubaci prosečno 27 poena. To bi bilo dovoljno za drugo mesto.

Karim Abdul Džabar je trenutno dosta dalje od pozicije broj dva. Tačnije, skoro hiljadu i po poena dalje. Neophodno je da u još 257 mečeva bude na vrhuncu. Može li Lebron Džejms pre penzije da postane najbolji poenter u istoriji NBA lige?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime