Koledž košarka: Otac je legenda a sin protiv njega pogađa trojke!

Košarkaška sekcija na Univerzitet Sirakjuz je najpoznatija po Karmelu Entoniju, igraču koji je nekada doneo titulu ovoj ekipi. Legenda koledža je i Džim Buhajm, čovek kom je ovo 42. sezona na klupi.

Košarkaška sekcija na Univerzitet Sirakjuz je najpoznatija po Karmelu Entoniju, igraču koji je nekada doneo titulu ovoj ekipi. Legenda koledža je i Džim Buhajm, čovek kom je ovo 42. sezona na klupi. Sada je Buhajm bio u neobičnoj situaciji jer je ekipu predvodio protiv svog sina.

Džimi Buhajm je ove sezone debitovao za koledž ekipu Kornela. Kaže da je zadovoljan i ne želi da se njegovo ime povezuje sa očevim. Nije bilo potrebno dugo, već u prvom napadu je ostao sam u uglu i preciznim šutem pogodio svoju prvu trojku. Kao da mu ovo nije bio prvi šut u karijeri i kao da pritisak zbog očevog imena nije bio ogroman. A tata je bio samo par koraka dalje i imao najbolju poziciju da vidi taj šut.

Kvote za NBA mečeve te čekaju!

A otac je stvarno legenda. Već više od deset godina je pomoćnik u stručnom štabu američke reprezentacije, ima tri Olimpijska zlata, dva zlata sa svetskih prvenstava i dve bronze sa Svetskih prvenstava. Član je Kuće slavnih u NCAA a ostale pojedinačne nagrade je teško izbrojati. Naravno, jer je veoma uspešan u preko četiri decenije trenerskog posla.

Sa Sirakjuze su izašli igrači poput Karmela Entonija, Majkl Karter-Vilijamsa, Tajlera Enisa, Diona Vejtersa ili Demetrisa Nikolsa koji nosi dres CSKA iz Moskve. To je i njegova zasluga, jer je se nakon toliko godina rada poistovećuju on i univerzitet čiji je trener.

Počela je sezona koledž košarke!

Sada su otac i sin imali porodični duel na otvaranju nove sezone. U nezavidnoj poziciji je bila i majka igrača, jer je on tražio da sedi iza klupe Kornela, dok ona smatra da supruzi trenera Sirakjuza tu nije mesto.

Džimi Buhajm je pogodio prve poene na meču, trojku iz ćoška u kom je sedeo njegov otac. Meč je završio sa 11 poena ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Otac je slavio rezultatom 77-45, ali je bio zabrinut kada je njegov sin postigao pet poena u prvih dva minuta meča.