Kobi Brajant: Ne razumem igrače koji ne žele da igraju na OI ili Svetskom prvenstvu

Napustio nas je veliki Kobi Brajant (FOTO: Ethan Miller/Getty Images)

Ambasador ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Kini, legendarni Kobi Brajant, govorio je u intervjuu za ugledni američki magazin SLAM o predstojećem Mundobasketu, nastupima u dresu reprezentacije SAD, ali i o tome zašto pojedini igrači ne žele da igraju za sopstveni državni tim na najvećim planetarnim takmičenjima.

Uz pomoć aktuelnog predsednika Kineske košarkaške federacije i člana Kuće slavnih, Jao Minga, kao i bivšeg srpskog košarkaša, a sada direktora takmičenja u FIBA, Predraga Bogosavljeva, Brajant je „poređao“ učesnike Svetskog prvenstva u osam početnih grupa na žrebanju u Šenženu.

Reprezentaciju Srbije dvostruki olimpijski šampion svrstao je u grupu D sa Italijom, Angolom i Filipinima, dok je SAD „ubacio“ u grupu E sa Turskom, Češkom i Japanom.

Kobi Brajant: Ne razumem igrače koji ne žele da igraju na OI ili Svetskom prvenstvu

Iako će tim Sjedinjenih Država ponovo biti ubedljiv favorit za osvajanje planetarne titule, petostruki NBA šampion smatra da put do novog trofeja neće biti tako lak ukoliko igrači u Kinu dođu ubeđeni da će do zlata pregaziti sve ekipe.

„Ukoliko budu dovoljno zreli i shvate da postoje mnogi igrači koji su jednostavno odlučili da ne igraju u NBA ligi jer im tako odgovara i ako budemo razumeli da postoje igrači koji na svakom meču mogu da se pokažu u sjajnom izdanju, u tom slučaju će sve biti OK. Međutim, ako odemo tamo misleći da ćemo ih razbiti, onda ćemo biti u problemu“, upozorava sada već 40-godišnji Brajant.

Kobi Brajant: Ne razumem igrače koji ne žele da igraju na OI ili Svetskom prvenstvu

Lider Hjustona i jedan od glavnih kandidata za osvajanje ovogodišnjeg MVP titule, Džejms Harden, nedavno je istakao kako želi da predstavlja SAD u Kini. Na pitanje da li može da razume odluku igrača da ne igra za reprezentaciju na Olimpijskim igrama ili Svetskom prvenstvu, Brajant je rekao: „Ne… Ne – ukoliko možeš da igraš, onda igraj. To je za mene prilično jasno“.

Čak i ukoliko se radi o igračima iz NBA lige?

„Naravno. Igrao bih bilo gde. Velika je razlika igrati za Lejkerse, Maverikse, Portland ili bilo koji drugi tim i predstavljati Sjedinjene Američke Države. To je velika stvar, tako bi trebalo da bude predstavljena, a mi se svakako tako i osećamo“, objasnio je Kobi Brajant.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime