Kobe se oprašta, Ajverson se čudno oblači!

Sinoć je ogromna čast učinjena jednoj od najvećih legendi Lejkersa. Zbog Kobi Brajanta je tim iz Los anželesa povukao dva broja, 8 i 24. To nije urađeno nikada ranije, a u publici su bili i mnogi igrači. Stajlingom se istakao Ajverson, jedan od najvećih rivala sa parketa.

Alan Ajverson je bio jedan od idola. Čitava generacija klinaca koja je počela da prati košarku sledila je njega. Karakterističan stil oblačenja, neobična frizura i košarkaško znanje. A znao je mnogo, mogao je skoro sve na terenu. Nekada i više od toga, ako je bio raspoložen.

Bio je 11 puta učesnik Ol-star meča, dva puta je osvajao titulu MVP-a na tim mečevima a jednom je bio i MVP lige, 2001. godine. Filadelfija je povukla dres sa brojem 3, u njegovu čast. Sinoć su Lejkersi povlačili Kobijev dres a on se pojavio veoma neobično obučen.

Pored kajle koja je bila potpuno očekivana, na sebi je imao crnu majicu sa printom. Na slici je bio Kobi koji drži šampionski pehar. Ne bilo kakav pehar. Te davne 2001. godine su Lejkersi čistili sve do finala.

Padali su redom Portland, Sakramento i San Antonio na istoku a u velikom finalu su ukrstili sa Filadelfijom. Seventisiksersi su imali težak put, igrali su majstorice protiv Toronta i Milvokija a u finalu nisu pružali otpor. Doduše, uspeli su da pobede jedan meč. To je bio jedini plej-of poraz Lejkersa u sezoni.

Kladi se na NBA mečeve!

Finale su obeležila četvorica igrača, po dvojica na obe strane. Šekil O’Nil je postigao 33 poena i hvatao 15.8 skokova po meču. Na drugoj strani je parirao Dikembe Mutombo. Borio se protiv Šekila sa 16.8 poena i 12.2 skokova po meču.

Zanimljiviji duel bio je na bekovskim pozicijama. U direktnom duelu dvojice najboljih spoljnih igrača lige u tom trenutku, Ajverson je dominirao. Postizao je 35.6 poena po meču, što nije bilo dovoljno protiv Kobijevih ’’samo’’ 24.6. Lejkersi su slavili 4:1.

Alen Ajverson je obukao majicu na kojoj Kobi Brajant slavi titulu koju je osvojio protiv njega i njegovog tima. Retko ko bi uradio tako nešto. Ali, nije Ajverson bilo ko.