Ko se hvali sam se kvari – ali je Boston ipak poveo u seriji!

(Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

Malo koje očekivao, ali oni koji jesu, sada mogu komotno da ponove ono čuveno ,,jesam li ti rekao” da će Boston da pregazi Milvoki u polufinalnoj seriji.

Doduše, serija je daleko od kraja, zapravo tek je počela, ali ako i ostali mečevi ovih timova budu ličili na prvi duel, Boston neće imate prevelikih problema u ,,gaženju”. Uostalom, ,,ko je taj Milvoki?”  – pitanje je koje izazivački postavljaju svi ovdašnji navijači Bostona smatrajući sebe za pravoverne i iskusne, a ne novopečene ljubitelje košarke.

Nikako se nije moglo na osnovu ligaškog dela NBA sezone zaključiti da bi Boston tako lako već na prvom gostovanju u seriji da savlada Milvoki. Jeleni su imali najbolji skor u sezoni i obezbedili su prvo mesto u velikom finalu, ako do njega stignu, jel’. Međutim, ko se seća prethodne sezone tokom koje su Seltiksi imali toliko problema sa povredama i kako su igrali u plej-of serijama posle toga, jasno mu je da je Bred Stivens ponovo opremio ekipu za najveće napore.

Na pomolu savršeno polufinale Istoka: Boston počistio Indijanu, čeka se Milvoki!

Taktički pre svega, što se videlo u prvom susretu sa Milvokijem. Možda taktika ,,zaustavi Janisa” nije nešto što ne bi palo na pamet i bilo kome iz publike, ali kažu da se vrhunac lepote nalazi u jednostavnosti.

Stivens je svojim košarkašima naložio da zaustave i oni su to i učinili. Poenta je upravo u načinu na koji su to uradili, akoji podrazumeva da su ga u određenim trenucima čuvali skoro svi njegovi košarkaši koji su bili na terenu. Naravno, zaustavljanje Adetokumpa ni nije moguće bez saradnje u odbrani i to perfektno sinhronizovane.

Boston je združenim snagama zaustavio Adetokumpa

Adetokumpo je prosto ,,ugušen” zaustavljanjem svakog pokušaja da igra u tranziciji, a problema je imao i u reketu, što je deo terena iz kojeg pogađa najviše od svih u NBA. Na njegovo iznenađenje, šutevi su mu blokirani čak pet puta, imao je samo 4/15 ispod koša, što mu je drugi najlošiji učinak otkako je u NBA.

U čuvanju najboljeg košarkaša Milvokija najveći doprinos je dao Al Horford, ali i ostali, koji su ga usmeravali u slabiju, levu stranu i puštali ga da šutira iz daljine. Ispostavilo se da je ono što mu najslabije ide (trojke), ovoga puta bilo najbolje (3/5), ali je to manje-više bilo sve. Koliko se Boston usredsredio na čuvanje Janisa, vidi se po seriji od 15:0 koju je Milvoki napravio bez njega u igri sredinom druge četvrtine.

NBA: Toronto i Milvoki ističu ranu kandidaturu za glavnu brigu Bostona!

Faktor iznenađenja ovako dobrom odbranom, koju su pružili i ostali igrači gostiju (Tejtum, Irving pre svega) je bio ključan za nesnalaženje domaćina.

U drugoj utakmici u seriji svakako treba očekivati reakciju domaćina. Badenholcer će nesumnjivo naložiti veću agresivnost i odlučnost u napadu, ali i MVP igru od svog kandidata za to zvanje. Od ostalih će tražiti preciznost koje nigde nije bilo (doduše, krivica ide najvećim delom Bostonu) i mnogo veće učešće u igri Erika Bledsoa. Bilo bi isuviše lako za Boston da prvi sa istoka nastavi da igra kao da je osmi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime