Klizeći pa crveni: Sudija Šapron je izgubio kompas!

Kikseve Monaka i Liona ponovo je iskoristio PSŽ i stvorio dvocifrenu prednost. Pobedu nas Nantom obeležio je komičan detalj kakav nikada ranije nismo videli. Toni Šapron je doneo nekoliko neverovatnih odluka u finišu tog susreta.

Anhel Di Maria je već u 12. minutu meča doneo prednost ekipi iz Pariza. Lepa asistencija u prostor Kavanija, odličan osećaj Mbapea koji je propustio loptu i to je bio gol. Onda je pozornicu preuzeo Toni Šapron.

Već u 29. minutu je pokazao prvi žuti karton na meču, za brazilskog igrača u redovima Nanta. Dijego Karlos je ove sezone standardan u ekipi, igra na poziciji štopera a tek su mu 24 godine. Ekipa Nanta važi za jednu od najboljih odbrana u Evropi.

Sledeći protivnik Parižana je Dižon!

Kada su u finišu meča, pri aktivnom rezultatu, Kanarinci odlučili da napadnu, ostavili su mnogo prostora za kontre. Ekipa iz Pariza nije stigla do gola ali su ti kontranapadi razlog zašto je ovaj meč postao popularan.

Tokom jednog vraćanja u defanzivu paralelno su, barem do jednog momenta, trčali Dijego Karlos i sudija Toni Šapron. Kako je sudija u jednom trenutku ’’isekao’’ defanzivca Nanta, došlo je do kontakta nakon kog je Šapron ostao da leži na travi.

Nije se dugo zadržao, brzo je pokušao da se pridigne ali je tom prilikom pokušao da udari po nogama Dijega! Klizeći start kakvog se ne bi postideli ni najbolji defanzivci je bio potpuno neprimeren situaciji. Bio bi neprimeren čak i da je Dijego imao nameru.

U Evropi ih očekuje Real!

Očigledno je nije imao. On se vraćao u defanzivu i pokušavao je da spase svoj gol tom prilikom. Bezazlen kontakt je uticao na sudijin pad ali je ponašanje bilo neprihvatljivo. Da sve bude još skandaloznije, Šapron se pridigao i pokazao štoperu drugi žuti karton na meču!

Nekadašnji igrač Sao Paola, Estorila i rezervnog tima Porta je morao ranije na tuširanje. Nant do kraja meča nije primio gol, iako je imao igrača manje poslednjih nekoliko minuta. Nisu uspeli ni da stignu do izjednačenja.

Sudija je nakon ovog prekršaja Dijega nad njim dosudio faul za PSŽ, iako to nema apsolutno nikakve logike. Šapronovo pomračenje uma mora biti sankcionisano narednih dana. Liga će verovatno poništiti crveni karton i dodeliti ga sudiji.

Francuski sudija je tokom karijere sudio mečeve u Evropi, kvalifikacione mečeve reprezentacija a bio je glavni arbitar i na susretu Sparte i Crvene zvezde koji je tokom kvalifikacija odigran u Pragu. Sinoć je možda sudio svoj poslednji meč u karijeri.