Naslovna Fudbal Kliv Alen – Njemu je čak i London bio premali!

Kliv Alen – Njemu je čak i London bio premali!

Danas smo se prisetili nekoliko fudbalskih putnika po svetu. Tragom informacije smo stigli do ovog čoveka koji je postavio neverovatan rekord ali na mini nivou. Kliv Alen nije daleko putovao, samo je često menjao klubove.

Tradicija je da se članovi porodice Alen bave fudbalom. Klivov otac je bio igrač Totenhema u sezoni kada su osvojili duplu krunu dok je mlađi brat nosio dres Kvins Parka i Čarltona. Rođaci Martin i Pol su takođe branili boje profesionalnih klubova u Premijer ligi. Fudbalom su se bavili i njihovi očevi i sinovi.

Arsenal gostuje Kristal Palasu!

Kliv je karijeru počeo u Kvins Park Rendžersu i na 49 ligaških mečeva postigao 32 gola. Odmah je primećen od strane Arsenala i nakon samo dve sezone se preselio u redove Tobdžija. Nikada nije debitovao za crveno-beli tim iz Londona odigravši samo nekoliko pripremnih mečeva.

Nije se zadržao dugo i već tokom iste godine je poslat u Kristal Palas kao kompenzacija za Sansoma. Sa Orlovima je završio na poslednjoj poziciji i preselio se u niži rang. To je značilo i prelazak u matični klub, gde su ga lepo dočekali.

Gde god da je igrao fudbal Alen je postizao golove. Bio je napadač koji će stići do fantastičnih brojki čak i kada ne igra mnogo. A igrao je uglavnom u Londonu. Jednom je napustio granice Engleske i u dresu Bordoa postigao 13 ligaških golova za sezonu. A nije bio standardan.

Arsenal ima i težak meč protiv Čelsija!

Pre Bordoa je nosio dres Totenhema, za koji je odigrao najviše mečeva u karijeri. Postigao je i najviše golova, upravo u belom dresu. Njega je nakon povratka iz Francuske zamenio svetlo-plavim Mančester sitija. Tada novi prvoligaš je u njemu video ključ opstanka.

Tada je još uvek bio na brojci četiri. Niz je nastavio prelaskom u Čelsi, gde je proveo samo jednu sezonu i postigao 7 pogodaka. Usledila su dva šokantna transfera. Navijači Vest Hema ne gotive ni Čelsi ni Milvol, a to su mu bili preostali klubovi. Iz plavog dresa je prešao u ljubičasti.

Za Čekićare je nastupio u dve sezone i postigao je ukupno 17 golova. Karijeru je, što se timova iz Londona tiče, završio u Milvolu. Na 12 mečeva je bio neuspešan. Samo još tri utakmice u karijeri odigrao je noseći dres Karlajla.

Mali gradski derbi igraju Totenhem i Vest Hem!

Nakon završetka igračke karijere Kliv Alen se okrenuo drugom sportu. Tada je postojalo takmičenje NFL Evropa koje se pokušalo da približi taj sport Evropljanima. Englezi su bili zagriženi za američki fudbal. Kliv Alen je bio ’’kiker’’ London Monarha. Iako je tim završio poslednji, Kliv je umeo da šutne i tu loptu!

Tokom 2007. i 2008. je dva puta bio prelazno rešenje na klupi Totenhema. Za mladu selekciju je odigrao tri a za seniorsku pet mečeva. Ipak, u dresu reprezentacije se nije upisivao u strelce. Njegov sin Oliver nije uspeo da nastavi očev put. Iako je pokušao da bude fudbaler, nešto se nije desilo po planu.

Exit mobile version