GODINA HUMANOSTI I PODRŠKE – Pomoć zajednici je bio prioritet kompanije Meridian u 2021. godini!

meridian-donacija
Meridian donacije! (FOTO: Meridian)

Kroz niz društveno odgovornih akcija, domaća kompanija pomaže u svim segmentima društva, te je tako u 2021. godini Meridian imao vodeću ulogu na CSR sceni

Svet oko nas nepovratno se izmenio. Boreći se da pandemiji vidimo kraj, iz dana u dan podsećamo se i na važnost požrtvovanja, zajedništva i solidarnosti.

Da biste obradovali milione ljudi, dobra je vest da u ovoj utakmici važe „golovi“ svakog od nas – ne samo Novakovi riternovi na teniskom terenu i van njega ili gol za večnost Piksijevih „Orlova“ u 90. minutu usred Lisabona za direktni plasman u Katar i Mundijal 2022.

Kompanija Meridian jedan je od nezamenjivih igrača, pravih univerzalaca na meču humanosti koji traje više od dve decenije, a koji se igra milionima evra donacija, stotinama ustanova kojima svakodnevno stiže pomoć, te hiljadama pojedinaca čiji je život iz korena promenjen.

Strateško partnerstvo sa Ministarstvom zaštite životne sredine i lokalnim samoupravama o pošumljavanju cele Srbije, dva miliona evra doniranih zdravstvu u novcu i tehničkoj opremi u preko 100 gradova Srbije i regiona, sponzorstvo za desetine amaterskih sportskih klubova, stipendije za preko 50 najboljih studenata koje Srbije ima, kampanje društvene odgovornosti u više 30 zemalja sveta u kojima posluje, izdvojimo samo neke od akcija koje obaraju rekorde humanosti…

STRATEŠKI PARTNER MINISTARSTVA EKOLOGIJE U POŠUMLJAVANJU SRBIJE

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i direktor Sektora korporativnih poslova kompanije Meridian Vuk Dinčić nedavno su potpisali Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg će u naredne tri godine trajati intenzivno pošumljavanje cele zemlje mladim sadnicama, unapređenje kvaliteta vazduha i javnog zdravlja.

Ovo je samo logični nastavak kompanijske „zelene agende“, koja još od 2020. na svim uplatnim mestima u Srbiji i regionu koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišem eko-standardu na celom kontinentu – CEN 14511.

meridian-ministarstvo-ekologija
Meridian i Ministarstvo ekilogije! (FOTO: Meridian)

HUMANOST VREDNA DESETINA HILJADA SMS PORUKA – POMOĆ MALIM HEROJIMA KOJI BOLUJU OD RETKIH BOLESTI

Pandemija virusa korona, nažalost, ne daje predah u trci sa vremenom – retke i opasne bolesti svakodnevno pogađaju naše najmlađe sugrađane. Pobede na humanitarnim licitacijama u saradnji sa našim olimpijcima, 100.000 dinara doniranih za svaku medalju srpskih sportista na OI u Tokiju, organizovanje košarkaških turnira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“, hitne donacije za odlazak na lečenje u inostranstvo – samo su deo Meridanove pobedničke humane misije zahvaljujući kojoj su šansu za nov život dobili Sofija Markuljević, Boško Gugleta, Lana Lazarević, Lenka Anđelković, ali i štićenici Instituta za majku i dete, Svratišta za decu Novi Beograd, Dom za decu i omladinu Banja Koviljača…

meridian-pomoć-malim-herojima
Pomoć malim herojima! (FOTO; Meridian)

DVA MILIONA EVRA DONACIJA LEKARIMA I BOLNICAMA U SRBIJI, REGIONU, SVETU…

Još od prvog dana pandemije, Meridian neprestano osnažuje ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština, a neumorni volonteri stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

meridian-lekari
Pomoć zdravstvenim ustanovama! (FOTO: Meridian)

Kompanija aktivno promoviše i masovnu imunizaciju stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji i adaptirajući svoje poslovnice u vakcinalne punktove. Takođe, priključila se i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa.

#NISAMPRIJAVILA – STOP NASILJU NAD ŽENAMA

Zid tišine i straha konačno je probijen, a društvena mreža Tviter, kao retko kada, odigrala je veoma konstruktivnu ulogu, pokrenuvši žensku revolucija heštegom #nisamprijavila, iza koga se kriju hiljade ispovesti žrtava zlostavljanja najčešće bez sudskog epiloga.

Reči koje pogađaju direktno u metu i aktiviraju crveni alarm koji govori da je vreme za velike promene.

Promene koje Meridian sopstvenim primerom i modelom poslovanja samostalno pokreće. Rodna ravnopravnost, ekonomsko osnaživanje žena i nulta tolerancija na bilo koji vid nasilja i diskriminacije za ovu kompaniju je način rada, a ne deklaracija – više od 60% top menadžmenta ove kompanije čine žene. Kompanija takođe osnažuje i organizacije koje se bave problemom nasilja nad ženama, kao što je Sigurna kuća u Beogradu.

NAJBOLJI DOMAĆI POSLODAVAC I ČLAN KORPORATVIVNOG „KLUBA 900“ EU

Već dve pune „pandemijske godine“ Meridian stipendira 50 najboljih studenata na domaćim univerzitetima i zapošljava sve više mladih stručnjaka – diplomaca koji razvijaju globalno najkonkurentnija rešenja u oblasti veštačke inteligencije, big data, dizajna video igara, digitalnog marketinga… Time na svom primeru uspešno doprinosi rešavanju problema neusklađenosti obrazovnih programa i ponude na tržištu rada.

meridian-najbolji-domaći-poslodavac
Meridian najbolji domaći poslodavac! (FOTO: Meridian)

Sve ovo prepoznala je ne samo država Srbija, već i EU – još od 2020. kompanija svake godine dobija prestižni SME Sertifikat Privredne komore Srbije. Reč je o najvišem evropskom standardu poslovanja koji dodeljuje Svetska federacija privrednih komora (ICC-WCF), čime je Meridian rangiran među 900 najuglednijih kompanija EU.

PODRŠKA AMATERSKOM SPORTU, KULTURI I UMETNOSTI

Ova kompanija potpuno je renovirala i opremila košarkaški teren na Novom Beogradu, gde će od sada stasavati novi majstori pod obručem, budući reprezentativci, NBA zvezde i MVP igrači o kojima će pričati ceo svet. Od početka pandemije, Meridian je donirao dresove, sportsku i tehničku opremu, lopte za više od 30 amaterskih sportskih klubova i udruženja širom Srbije.

Kultura i umetnost možda i najviše trpe tokom pandemije – zato Meridian već mesecima posebne napore ulaže u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima – Zadužbini Ilije M. Kolarca.

meridian-kolarac
Meridian pomaće Kolarcu! (FOTO: Meridian)

Meridian – lepša strana života!

KATAI ZA MERIDIAN SPORT: Zvezda je moja kuća, voleo bih da se vrati Luka Jović!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Lepomir Bakić – Voleo bih da vidim izvikane pevačice kako šutiraju penale! EP10

 
 

7 KOMENTARA

  1. 2021. godina ce ostati upamcena kao godina ogromne humanosti i solidarnosti Meridiana na svim frontovima i oblastima,kao najlepsi primer preduzeca koji nesebicno,uvek i svuda pomaze zajednicu…Neka samo tako i dalje nastave…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime