Košarkaši Partizana danas igraju duel četvrtog kola Evrokupa, a uoči utakmice stigle su i lepe vesti za crno-bele. Nakon dugogodišnjeg suđenja sa Ekspo bankom (nekada Marfin bankom), spor je pripao košarkaškom klubu.

Prvostepena presuda suda glasi: Partizan NIS banci ne duguje ništa, dok je banka dužna da klubu uplati nadoknadu za reklamiranje u iznosu od 77 miliona dinara, plus pripadajuće kamate. U zbiru, dug banke prema KK Partizan NIS iznosi oko 105 miliona dinara, navodi se na sajtu Partizana.

Iz kluba navode da će ukupna finansijska korist biti u iznosu od 2-3 miliona evra, jer će se pridodati i suma od 1.450.000 evra, koliko je iznosilo potraživanje banke prema Partizanu.

Odluka suda je prvostepena, pa još uvek ništa nije konačno, obzirom da sve strane imaju pravo na žalbu. Međutim, predsednik Partizana, Ostoja Mijailović zadovoljan je trenutnim ishodom.

-Verovali smo u ovaj proces i verujemo da će svi koraci koji uključuju i eventualnu žalbu biti završeni za oko pola godine. Kao klub, mi ćemo finansijski benefit osetiti tek kada presuda bude pravosnažna, odnosno kada banka isplati naknadu koju je sud odredio-, istakao je Mijailović i pohvalio saradnike:

-Ovim putem želim da javno odam priznanje našem pravnom timu na fantastično odrađenom poslu, ali i da naglasim da ćemo konačno zadovoljstvo osetiti tek kada kada ova presuda bude prošla kroz računovodstvo kluba. Dakle, kada dug bude rasknjižen, a prihod uknjižen-, naglasio je Ostoja Mijailović.

MILOJEVIĆ: Odabrao sam Partizan zbog toga ko je i šta je i …

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Aleksandar JOKER Ilić: Falilo mi je 3cm za KNOCKOUT | KSW 55

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime