Prekid sezone zbog korona virusa  postavio je mnoga pitanja. I dalje se čeka odluka čelnika Evrolige i Evrokupa o načinu i sistemu takmičenja za sezonu, a otvaraju se i mesta za nove učesnike.

Naime, inostrani mediji su objavili informaciju da će Makabi Rišon sigurno odustati od učešće u Evrokupu, a možda i još neka ekipa, što otvara vrata crnogorskom Mornaru.

Čelnici Juventusa iz Litvanije su objavili da su spremni da se uključe u Evrokup, a  saopštenjem su se oglasili i iz Mornara iz Bara, koji je na osnovu plasmana u ABA ligi, u protekloj sezoni, izborio učešće u Evrokupu.

-Kada smo primili vest da je Mornar izostavljen iz Evrokupa za sezonu 2020/21, smatrajući da nam je nepravedno oduzeto mesto u jednom od dva elitna evropska takmičenja, reagovali smo burno, šaljući „otrovne strelice” i levo i desno, napadajući i one koji nisu doprineli takvoj odluci.

Ubrzo smo shvatili da je Bord Evrokupa samo postupio po jednom dopisu, da je u pitanju nesporazum, i da u njegovom činjenju nema krivice niti bilo kakvog animoziteta prema Mornaru. Naprotiv, Bordu Evrokupa je prevashodni interes košarka i njen razvoj i napredak svuda u Evropi. Zbog toga i nije bilo revanšizma prema ishitrenom saopštenju Mornara, jer u Evropi znaju da je Mornar postao ozbiljan klub koji organizaciono i kadrovski iz dana u dan jača i koji se džinovskim koracima penje ka vrhu regionalne, a samim tim i evropske košarke.

Uvereni da smo na parketu zaslužili mesto u Evrokupu, spremili smo ovog leta jaku ekipu koja bi na dostojan način reprezentovala crnogorsku i regionalnu košarku u drugom po snazi takmičenju u Evropi. Da smo na pravom putu pokazuju i naši rezultati već na startu priprema, na turneji po Srbiji, odnosno dve pobede nad ekipama iz ABA lige.

Verujemo da će čelnici Evrolige i Evrokupa na najbolji način razumeti ovo naše saopštenje, prevashodno kao izvinjenje, ali i iskreno pruženu prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje i da ćemo dobiti šansu da se ove i idućih sezona oprobamo u Evrokupu.

Ukazanu priliku ćemo, budite uvereni, iskoristiti kako dolikuje Mornaru, „Ponosu Bara”, klubu svetle tradicije-, navodi se u saopštenju Košarkaškog kluba Mornar, koji je potpisao predsednik kluba, Đorđije Pavićević.

Inače, Barani se nisu prijavili za FIBA Ligu šampiona, ali kada nije usledio poziv u Evrokup, prihvatili su ponudu FIBA Evrokupa. Gotovo je izvesno da će se ova odluka još jednom promeniti.

POSLE BRZOG RASTANKA SA BASKONIJOM Karington sreću okušva u Kneževini!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BRAT BLIZANAC | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #15

9 KOMENTARA

  1. realno bi bilo da ubace Mornar,trebali su i pre toga da ih ubace,ako i sada izvise,odma neka se prebace u Fibinu ligu sampiona,posto to sto im rade nije fer nikako

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime