Setijen konačno progovorio: Teško je raditi sa Mesijem, smenjen sam pre 8:2!

kike-setijen-lionel-mesi-barselona
kike Setijen je konačno progovorio (FOTO: Alex Caparros/Getty Images)

Kike Setijen nije ostvario najbolje rezultate u Barseloni, ali je imao priliku da sarađuje sa Lionelom Mesijem, o čemu ima mnogo toga da kaže.

Setijen se u razgovoru za El Pais prisetio saradnje sa jednim od najboljih fudbalera sveta, ali i komplikacija koje je imao dok je bio na čelu katalonskog kluba.

-Postoje igrači kojima nije lako upravljati. Među njima je i Leo. Moramo takođe imati na umu da je on najbolji fudbaler svih vremena. A ko sam ja da ga menjam? Tamo su ga prihvatili takvog kakav jeste svih ovih godina i nisu ga promenili – kaže Setijen i dodaje:

-Postoji još jedan aspekt izvan samog igrača i njime je teško upravljati. To je nešto svojstveno sportistima što se može videti u dokumentarcu o Majklu Džordanu. Vidite stvari koje ne očekujete. Veoma je uzdržan, ali te tera da vidiš stvari koje on želi. Ne priča puno – kaže Setijen.

Bivši trener Barseone veruje da bi sada mnoge stvari izgledale potpuno drugačije.

-Nakon što sam napustio klub bilo mi je jasno da je trebalo donositi drugačije odluke u određenim trenucima, ali postoji nešto što je iznad vas – klub. To je iznad predsednika, igrača, trenera. To su klub i navijači. Oni su ti kojima dugujete najveće poštovanje i morate da uradite ono što je najpovoljnije za klub u celini.

Mnogi pamte Setijena po debaklu od Bajerna iz Minhena u Ligi šampiona, a on ističe da je znao da je smenjen i pre tog poraza.

-To je nešto što vas uništi, tim porazom uđete u istoriju Barselone. Preuzimam svoj deo krivice. Jednog dana mogu pisati o tome, utvrdio sam da je odluka doneta pre 2:8. Saznao sam sve.

Ipak, ne krije Setijen da postoje stvari za kojima žali.

-Nisam bio svoj. Nisam mogao da budem ili nisam znao kako da budem. To je istina. Kada dođete u klub Barsine dimenzije već znate da stvari neće ići lako, bez obzira na to što imate najbolje igrače na svetu. Istina je da nisam mogao da budem svoj, niti sam učinio ono što je trebalo. Tačno je da sam mnogao preduzeti drastične korake, ali to ne bi pomoglo u tako kratkom vremenu koliko sam ja bio tamo – kaže Setijen i dodaje:

-Do prekida je tim bio u redu. Počeli smo da menjamo stvari i u pauzu ušli sa dva boda prednosti. Na kraju, bilo je previše napetosti. Ali zaista postoje situacije u kojima sam mogao biti drugačiji. Nije bilo vremena za razmišljanje ili rad – zaključio je bivši trener Barselone.

ČALHANOGLU NA VEZI SA JUNAJTEDOM Turčin odbio Juventus, čeka reakciju Milana!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Najpopularniji SPORTOVI na svetu | Meridian Sport TV | PART5

2 KOMENTARA

  1. ko god da dodje na klupu Barse ne moze nista mesiju,i mnogo veci treneri od tebe,to koliko je dobro toliko je i lose,ali mislim da je mnogo vise losije,da nista ne moze da mu se kaze ili slicno tome,ali realno Setijen i nije kalibar za klupu Barse,preveliki je to zalogaj bio za njega

  2. U pravi je ,nezahvalno je biti trener u klubu gde igrač ima prava vise nego on sam i mora da se prilagođava njemu umesto da vuče svoje poteze za ekipu koje bi pn donosio da nema uticaj igrača na njega

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime