KEJD KANINGEM PRVI PIK SA DRAFTA: Jedini NBA igrač koji je vegan!

kejd kaningem-vegan-nba-detroit
Kejd Kaningem jedini je vegan u NBA ligi (FOTO: Guliver images)

Krajem jula ove godine održan je NBA draft, gde je kao prvi pik izabran Kejd Kaningem, od strane Detroit Pistonsa. Međutim, osim ogromnog talenta koji poseduje – mladi igrač je nedavno okupirao pažnju medija da je deklarisani vegan, sada zvanično jedini u NBA ligi!

Kako kaže, veganski stil ishrane je i definitivno započeo pre dve godine nakon jedne turneje sa svojom ekipom, gde je nakon učestalih obroka u Mekdonaldsu odlučio da napravi zaokret.

– Nismo navikli na hranu koju smo tamo imali. Tako sam počeo da jedem hamburgere i slične stvari, ali sam posle toga, tom putu, sam sebi rekao: “vraćam se na veganstvo i toga se držim” – rekao je Kaningem za američke medije.

Namirnice koje jede, isključivo su biljnog porekla. A sa tim „eksperimentom“ počeo je kako kaže još u tinejdžerskim danima.

– Mislim da sam, više od svega, želeo da probam nešto novo za moje telo i da vidim kako će ono da reaguje. Tako sam probao, i radio to dve nedelje – setio se svog novog početka u ishrani, nekadašnji student Oklahoma univerziteta u razgovoru za američke medije.

Kada je u pitanju ovaj tip ishrane, sve je više sportista koji se okreću istom. Međutim, u sportu kao što je košarka a pogotovo u ligi kao što je NBA – ovakve stvari su i dalje retkost. Dešavali su se primeri da se pojedini igrači na kratak period okrenu veganstvu, ali su ubrzo odustajali.

Razlog je prost: Takmičenje tako visokog inteziteta iziskuje dosta snage i energije, a namirnice isključivo biljnog porekla nisu bile dovoljne.

Kaningem ima 19 godina, visok je 203 centimetra i igra na poziciji beka. U svojoj prvoj sezoni na koledžu je blistao, postizao u proseku 20.1 poen i 6.2 asistencija po meču.

Da li će primer Kejda Kaningema uneti revoluciju u najpoznatije košarkaško prvenstvo na svetu? Ostaje da vidimo.

NIŠTA OD PARTIZANA: Bjelica ide u Golden Stejt Voriorse!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vladimir Kuzmanović: Optužili su me da sam sina ubacio u reprezentaciju! | Sport Fokus S1EP15

5 KOMENTARA

  1. Šta će mučenici amerikanci kad od rođenja umesto majčinog mleka dobijaju da jedu iz McDonald’s, on je jedan od retki koji je uspeo da se iščupa i to zahvaljujući sportu i očigledno ima malo veći IQ u odnosu na ostale.

  2. Hit mi je što se između ostalog kod njega i npr. Noleta mediji bave time šta jedu. Neka jedu ljudi šta i kako im odogovara, najbitnije je da beleže fantastične rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime