MERIDIAN NA 61. SPRATU: Egzotična hrana i prelepa Doha na dlanu! (VIDEO)

2
meridian-restoran-zengo
Meridian u restoranu na 61. spratu! (FOTO: Meridian)

Ekipa Meridiana se nalazi u Kataru, gde se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu. Osim sporta, tu smo i da vam predstavimo kulturu, kao i ostale lepe stvari Dohe.

Jedno od zanimljivih mesta je i Zengo restoran, jedan od najluksuznijih i najprestižnijih na ovim prostorima. Nalazi se u eltinom naselju “West Bay“, na 61 spratu jednog od mnogobrojnih nebodera, a ovaj je popularan pošto se u njemu nalazi i Kempinski hotel sa pet zvezdica.

Pored ukusne orijentalne hrane, alkohola koji je zabranjen na javnim mestima, osim u određenim objektima – restoran ima i prelepu panoramu, pogled vredan čitavo bogatstvo. Imate osećaj kao da je cela Doha na vašem dlanu.

Posle jedno uspešnog radnog dana, kolege i ja smo se uputili u ovaj deo grada. Marko i ja smo krenuli iz smeštaja, dok je Ognjen dolazio sa utakmice. Nismo ni slutili da će da dođe obučen kao da je krenuo na pecanje, ali dobro… Nas dvojica smo mu izvadili prosek. 

Već po dolasku Uberom, kao u američkim filmovima, prilazi čovek u odelu i otvara vrata, a potom sledi ulazak u prelepi hol hotela “Kempinski”. Ipak, tu se prolazi provera kao na aerodromu – ranac kroz skener, a ljudi kroz kapiju sa detektorima za metal.

Potom dolazi uzbudljiv deo – vožnja liftom do 61 sprata, a sve to prolazi u trenu, vožnja koja traje ni čitav minut. 

Na vrhu nas je sačekao menadžer restorana Bojan Božičić, iz Beograda, koji je već sedam i po godina u Dohi. Sve je bilo na vrhunskom nivou, a gostoprimstvo pravo srpsko. 

Ugodno smo se smestili, poručili koktele, a onda je krenula da pristiže i hrana. Od morskih plodova, preko gljiva i orijentalne piletine, sve je bilo preukusno. Naš domaćin nam je do detalja objasnio šta smo mi to zapravo probali, a to možete videti i u našoj video reportaži.

Posle višecasovnog druženja u prelepom Zengu restoranu, morali smo da krenemo nazad u apartman. Malo nam je bilo žao što se avantura završila, ali je ostalo prelepo iskustvo za čitav život.

U narednim danima, s obzirom da će fudbala biti sve manje, jer se završava grupna faza, obićićemo još mnoga lepa mesta Katara, tako da ostanite uz Meridian sport portal i Jutjub kanal, pošto ćemo vam doneti puno zanimljivih priča. 

POTVRDA ŽIVOTNE FORME: Vanja je golman sa najviše odbrana na Mundijalu u Kataru!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Katar uživo: Trening 🇷🇸 Srbije posle meča sa 🇨🇲 Kamerunom | Katar 2022

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime