Kanađanka Andresku u Ouklendu pobeđuje najbolje na svetu!

bjanka andresku-povlačenje
Bjanka Andresku se povukla sa turnira (Photo by Hannah Peters/Getty Images)

Ukoliko ste jedva čekali početak nove teniske sezone, onda pažljivo pratite turnire koji su priprema za Australijen Open. Na jednom od njih, na Novom Zelandu, učestvuje i Bjanka Andresku, devojka iz Kanade koja pobeđuje najbolje na svetu!

Bjanka je rođena u Misisaugi, od roditelja koji su se iz Rumunije preselili u Kanadu. Kao devojčica je kratko živela u otadžbini svojih roditelja, ali su se ponovo odselili. Tako je njega rezidencija i danas, kada počinje da se probija u seniorski tenis.

Kanađanka Andresku u Ouklendu pobeđuje najbolje na svetu!

Taj početak je težak za mnoge tenisere, jer nije lako iz juniorske konkurencije preći među odrasle. Pažnju na sebe skrenula je dobrom igrama u FED kupu, gde je branila boje Kanade. Nekadašnja treća juniorka sveta uspela je da stigne i do glavnog žreba na Gren Slem turniru prošle sezone.

Uspevala je povremeno da dođe do pobeda protiv poznatih teniserki. Tako su prošle sezone stradale Kristina Mladenović, Kamila Đorđi i Jaroslava Švedova, a bilo je i nekih bolnih poraza. Ove sezone je napravila ogroman iskorak, već na samom početku sezone.

Ona je ovu godinu počela u Ouklendu, gde se igra jedan od WTA turnira u sklopu priprema za Australijen Open. Mlada Kanađanka rumunskog porekla prošla je kroz tri kola kvalifikacija na putu do glavnog žreba. Savladala je Kučovu, Furlis i Sigmund.

Niko tada nije očekivao da će napraviti i ogromno iznenađenje u glavnom delu turnira. Prvo kolo Ouklenda je igrala protiv Timee Baboš, Mađarice sa kojom se već sretala. Doduše, tada su bile na različitim stranama mreže u dublu a Baboš i Hlavačkova su osvojile dubl titulu u Kvebeku.

Andresku je u drugoj rundi morala da odmeri snage sa Karolin Voznijacki, koji je takođe savladala u dva seta. Čini se da je teniserka iz Danske pružila još slabili otpor. Ili se samo Kanađanka opustila i počela bolje da igra.

Najveći skalp u dosadašnjem delu karijere dogodio se u trećem kolu. Iako je izgubila prvi set u taj-brejku, Andresku je pronašla način da se vrati u životu. Dobila je naredna dva seta protiv Venus Vilijams i tako prošla u polufinale!

Iako je Venus Vilijams tek 39. na svetu, njena karijera je impresivna. Sada je u godinama kada više nije najbolja na svetu, a to je iskoristila Andresku. Žena koja je osvojila 7 Gren Slem morala je da položi oružje pred devojkom od 18 godina.

WTA turnir u Ouklendu igra se za nagradni fond od 250.000 i već je najbolji rezultat u karijeru Andresku. Ostalo je da se odigraju još tri meča u Ouklendu. U jednom polufinalu će igrati Bjanka Andresku i Su Vei Hsie. Pobednica tog susreta za titulu će igrati protiv Julije Gergeš ili Viktorije Kužmove.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime