Kakvo iznenađenje: Serhio Ramos bez crvenog kartona tokom godine!

Ramos je najbolji defanzivac na svetu? (FOTO: by Francois Nel/Getty Images)

Fudbaler Reala i reprezentacije Španije završio je kalendarsku godinu bez ijednog crvenog kartona! Za mnog fudbalere ovo i nije neki uspeh, ali Serhiju Ramosu se retko dešava. Zapravo, ovo je tek četvrti put da je Ramos stigao do ovakvog učinka.

Čovek koji je u Realu odigrao skoro 600 mečeva ima impresivnu karijeru. Počeo je u Sevilji, gde je proveo prvih godinu i po dana. Počeo je u rezervnom timu, kasnije igrao za prvu ekipu i tamo ga je primetio Real. Za Španiju je Ramos nastupio na 161 meču!

GOSTUJU VILJAREALU NA POČETKU NOVE GODINE!

Zanimljivo, Serhio Ramos nikada nije dobio crveni karton igrajući za nacionalni tim. Na tim susretima je sakupio 21 žuti karton, ali nikada nije uspeo da ih upari. Postigao je i 11 golova za Španiju, uz sedam asistencija u nacionalnom timu.

Promovisan je u seniorski fudbal 2004. godine u dresu Sevilje i tokom te prve kalendarske godine nije dobio crveni karton. Tada se još nije znalo koliko je temperamentan i da će mu isključenja postati jedan od zaštitnih znakova. Naravno, tu su i trofeji, ali i golovi u finišu meča, posebno kada je veoma važno.

U narednih šest kalendarskih godina Serhio Ramos je redovno bio isključivan. Nakon te debitantske godine, prvi put je uspeo da se sačuva od crvenog (ili dva žuta) kartona bilo je 2011. godine, kada je već postao šampion Evrope i sveta.

Usledile su nove tri godine u kojima je kapiten reprezentacije Španije i madridskog Reala morao ranije na tuširanje. Niz je ponovo prekinut 2015. godine, što je bila tek treća godina bez crvneog kartona u njegovoj karijeri. U prethodne dve godine je ponovo isklučivan, ali ove nije!

PROTIV AJAKSA U LIGI ŠAMPIONA!

Tokom ove kalendarske godine je Ramos odigrao 44 meča na klupskom nivou. Nije zaradio nijedno isključenje, ali je stigao da dobije 13 žutih kartona. Opominjan je u raznim takmičenjima, od kupa, preko prvenstva pa do Lige šampiona.

Što se tiče celokupne klupske karijere Serhija Ramosa, odigrao je 633 meča. Uz postignuta 82 gola i 38 asistencija, treba istaći i kartone koje je dobio. Ramos je na tim mečevima zaradio 205 žutih kartona, 17 puta je dobio dva žuta na istom meču a 7 puta je direktno isključen!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime