Kakvo će to leto da bude, da li će Ronaldo i Nejmar zameniti mesta?

Da za iznenađujuće fudbalske vesti ne postoji plafon bez obzira ko je u pitanju, uverili smo se u proteklih par dana kada su u etar doprle vesti da su Kristijano Ronaldo i Nejmar slobodni da na leto napuste svoje klubove.

Kada takva bomba odjekne, podrazumevaju se sve moguće vrste reakcija. Sumnjičavost i neverica dolaze na prvo mesto, a zatim provera informacija i zamišljanje raznoraznih kombinacija. Da li bi moglo da dođe do proste zamene u smislu ,,zvezda za zvezdu”, ili će Ronaldo i Nejmar da krenu u nekim drugim smerovima?

BUNDESLIGA: Dve stvari se ne menjaju – Bajern je šampion, Hamburger se bori za opstanak

O tome šta je Ronaldo do sada postigao na Santjago Bernabeu se zna bukvalno sve. Njegov značaj za Real najčešće upoređuju sa onim koji je imao Alfredo Di Stefano. Jedna od najvećih legendi svetskog fudbala, Di Stefano, Madrid ipak nije ostavio posle prijateljskog razlaza.

Portugalac bi sa Bernabeua međutim, mogao da ode na baš takav način – mirno i uz najtoplije želje. Tim više ako je tačno da i sam Ronaldo želi da ode iz prestonice Španije. Pominje se povratak na Old Traford , što je istovremeno i momenat gde počinju mogući problemi.

Nešto se pita i Murinjo

Nije sigurno koliko bi Murinjo bio srećan takvim razvojem događaja, pogotovo posle dolaska Sančeza i prisvajanja dresa sa brojem sedam. Tu su i godine – Ronaldo će uskoro napuniti 33. Sve u svemu, Portugalac se posle uzastopnih Zlatnih lopti titula u Ligi šampiona našao u veoma čudnoj situaciji.

5 igrača sa najviše pobeda u Premijer ligi

Prosto je neverovatno da bi takav fudbaler mogao da se nađe u problemu pronalaska novog kluba. Ronaldo ipak nije sila na terenu kao što je nekada bio. Vreme nije ni njegov saveznik, pa je od eksplozivnog napadača koji je većinu golova postizao osvajajući prostor sa krila, polako postajao statičan igrač sa sve manjim delom terena na kome dejstvuje.

Sa druge strane, čoveka koji je u poslednjih par sezona požnjeo najveće klupske i reprezentativne uspehe ne treba otpisati prerano, pogotovo ne u godini u kojoj ima najveće ambicije i na Svetskom kupu.

Nejmar je letos prešao iz Barselone u PSŽ i postao najskuplji fudbaler na svetu. Međutim, nije prošlo mnogo vremena dok Brazilac nije ,,prozvan” da je nesrećan u Parizu i da želi da ode. Dok se običan svet pita kakva je nesreća vredna 222 miliona evra, kao da se sve priprema za njegov odlaza u Real.

Real ili PSŽ, ko dobija prvu utakmicu? Kvote su spremne!

Zanimljivo je da Nejmaru to ne bi bilo prvi put da se nađe među Belima. Brazilac je kao trinaestogodišnjak proveo tri nedelje na probi u Realu, ali nije prošao. Sujeta u velikim klubovima je ogromna, a Realovu najviše povredi kada Barselona uradi nešto krupno.

A šta može da bude krupnije od Nejmarovog pridruživanja Mesiju?

Nejmar se vraća na Santjago Bernabeu?

Na Santjago Bernabeu nisu odustali od Brazilca, a vlasnik Svetaca je izgleda spreman da ga pusti. Uz jedan mali uslov, podrazumeva se. Taj uslov je izgleda osvajanje Lige šampiona! Vrlo je moguće da su tačna govorkanja da je PSŽ bio samo ,,posrednik” u putovanju Nejmara ido Madrida.

Monpelje je lak zalogaj za Svece, ali koliko je golova u pitanju?

Ako je to tačno, onda kontinentalni trofej možda i ne bude toliko ,,uklesan u steni” koliko to bude važna visina obeštećenja koja se procenjuje na neverovatnih 400 miliona evra. Što je posebno zanimljivo, izgleda da Beli uopšte nemaju problem sa sumom, naprotiv. Priča se da bi uz Brazilca na Santjago Bernabeu mogli da stignu Hari Kejn i De Gea.

Malo je verovatno da bi Ronaldo mogao da podnese toliki broj Zvezda u svojoj neposrednoj blizini. Sad, da li će on u Pariz, ili možda preko okeana, tek ostaje da se vidi. Isto tako ne treba zaboraviti ni duel Real – PSŽ u Ligi šampiona gde će svi akteri potencijalne bombe želeti da se pokažu i dokažu.

Fudbalsko leto koje nam dolazi će biti i više nego usijano.