Kako da pustite najbolje, a da ne zaradite ništa – pitajte Šalke!

Leon Gorecka
GELSENKIRCHEN, GERMANY - OCTOBER 20: Leon Goretzka of Schalke runs with the ball during the Bundesliga match between FC Schalke 04 and 1. FSV Mainz 05 at Veltins-Arena on October 20, 2017 in Gelsenkirchen, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

Iako je situacija u vezi sa plasmanom nemačkih timova u UEFA Ligu šampiona potpuno otvorena, Šalke ne bi trebalo da propusti priliku da se posle tri godine ponovo nađe u elitnom takmičenju.

Bundesliga inače od ove sezone ima čak četiri mesta koja direktno vode u Ligu šampiona. Ako se sa razlogom pretpostavi da je Bajern siguran, za ostala tri konkuriše  pet, a možda i šest ekipa. Šalke je jedan od timova sa najboljim šansama.

Šalke je šampion u puštanju fudbalera bez obeštećenja!

Međutim, što se tiče ekipe iz Gelzenkirhena, zanimljive su neke druge stvari. Da se pravi takva tabela, Plavi bi bili šampioni u puštanju najboljih fudbalera bez obeštećenja. Nijedan od najboljih evropskih klubova  nije u prethodnih par godina ostao bez toliko vrhunskih igrača kao Šalke, a da iz toga nije izvukao nikakvu finansijsku dobit.

Sokratis Papastatopulos: Kako biti dobar u lošoj odbrani?

Sedmostruki šampion Nemačke se trenutno nalazi na 16. mestu UEFA rang liste.

Polovinom prošlog meseca je objavljena vest da će Leon Gorecka od leta biti fudbaler Bajerna, a već se mogu čuti neka govorkanja da bi i talentovani dvadesetdvogodišnjak Maks Mejer mogao njegovim stopama! Na zamišljenoj listi desetorice najvrednijih fudbalera u poslednjih nekoliko godina, Šalke je zastupljen sa čak trojicom fudbalera. Žoel Matip čija se vrednost prosenjuje na 18 miliona evra je 2016. otišao u Liverpul; godinu dana kasnije Kolašinac (17 miliona) je prešao u Arsenal.

Maksi Gomez: Seltin posao od 4 miliona ne prestaje da postiže golove

Posle ,,slučaja Gorecka” je postalo očigledno da u Gelzenkirhenu ne mogu da se izbore sa takvim problemom. Pitanje je šta treba da urade da bi od fudbalera koje otškoluju u vrhunske imali korist kada oni napuste klub.

Leon Gorecka je najvredniji posle Levandovskog

Odlazak Leona Gorecke koji se procenjuje da vredi 40 miliona evra, neće nimalo dopuniti klupsku kasu. Od njega je inače vredniji samo Levandovski (50 miliona) koji je na isti način 2014. prešao u Bajern. Na takvom spisku se nalaze i Konopljanka (20), Kedira (18), Ibrahimović (15), Feguli (15), Banega (15) i Vej Runi (15).

Herta dolazi u Gelzenkirhen, eto prilike za treću uzastopnu pobedu Šalkea

Ako se slično dogodi i sa Mejerom, Šalke bi verovatno još dugo nosio nezvaničnu titulu šampiona u neisplativim transakcijama. Sigurno je da bi sa bar jednim od ovih fudbalera Plavi mnogo lakše stigli do Lige šampiona. Da su se na vreme obezbedili ugovorom, za dobijeno obeštećenje bi mogli da se adekvatno pojačaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime