Na hipodromu u Zaječaru održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu. Prema očekivanju dominirala je Olivera Jevtić.

U 12 trka, po kategorijama, za  titulu najboljeg nadmetalo se ukupno 195 takmičara  (110 atletičara  i 85 atletičarki), koji su sa lakoćom pretrčali svoje deonice.

Najveće interesovanje izazvale su trke mlađih seniora (1998. do 2000. godište) i seniorki (1997. godište i starije) na osam kilometara, kao i seniora (1997. godište i stariji) na deset kilometara, u kojoj su se za titulu najboljeg nadmetali 35 naših najboljih atletičara.

olivera jevtić
foto by Olivera Jevtić @olivera.jevtic.atleta · Спортиста

U konkurenciji seniorki, na osam kilometara prema očekivanju pobedila je Olivera Jevtić, članica Atletskog kluba Mladost iz Užica, sa vremenom 29,13.

– Srećna sam zbog pobede, ne znam koja je po redu, mislim da sam trčala svoju trku. Trčala sam sa grupom dečaka prvi krug, videla sam da je to prejako za mene, pa sam nastavila u svom ritmu. Ove godine imala sam dosta povreda, pa pre dve nedelje dešavanja u Bugarskoj, ali izašla sam iz svega jača, zadovoljna sam kako sam trčala i pobedila u Zaječaru – rekla je posle trke Olivera Jevtić.

U kategoriji seniora, na deset kilometara vremenom 30,47 prvi na cilj stigao je Ognjen Stojanović, član Beogradskog trkačkog kluba.

– Trka je bila veoma zanimljiva, bilo je tu nekoliko favorita. Od početka trke sam pratio one takmičare koji vode trku, zbog vetra trčao sam iza nekog koji je ispred mene, a u poslednjih 900 metara pojačao sam tempo i zasluženo pobedio. Zadovoljan sam pobedom, koja mi puno znači za dalji tok mog napredovanja – jasan je bio Ognjen Stojanović.

Kod mlađih seniora lako je trijumfovao Elzan Bibić (Novi Pazar).

KO DA MU POVERUJE? Napadač na Oliveru se pravda

OBAVEZNO POGELDAJTE: Fudbalski kviz | EP 15 – Testiraj znanje! POGODI FUDBALERA

3 KOMENTARA

  1. pa ko bi drugi sem Olivere,dok je ona tu mislim da niko drugi i nece osvajati,kada se ona povuce e onda mogu da racunaju na neku pobedu,ovako bas tesko

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime