Jeraj Alvarez, momak koji se uvek vraća!

Imao je 21 godinu i ulazio je u prvi tim Atletik Bilbaa kada je saznao da će narednih nekoliko godina umesto borbe sa protivničkim napadačima morati da se bori protiv kancera. Strašne vesti za mladog momka kom je karijera tek počela.

Imao je 21 godinu i ulazio je u prvi tim Atletik Bilbaa kada je saznao da će narednih nekoliko godina umesto borbe sa protivničkim napadačima morati da se bori protiv kancera. Strašne vesti za mladog momka kom je karijera tek počela. Odlučio je da se bori i da ubrzo ponovo bude na terenu.

Za rak testisa je saznao u decembra 2016, nakon što se ustalio u startnoj postavi. Odigrao je svih 90 minuta na prethodnih šest mečeva i počelo je da se priča o novom talentu iz Baskije. Krajem decembra iste godine, tokom pauze u španskom prvenstvu, klub je saopštio da Alvarez ima zdravstvenih problema i da neće moći da pomogne ekipi u narednom periodu.

Španci se za Svetsko prvenstvo pripremaju protiv Kostarike!

Suočavanje sa sudbinom, operacija i povratak na teren posle samo 45 dana! Vratio se u meču protiv Barselone, odigrao na Kamp Nou svih 90 minuta. Atletik je poražen ali to nije bilo, Jeraj je pobedio! Bar na kratko. Delovalo je da je sve u redu, da je opaka bolest prošlost i da će sada moći da se fokusira na karijeru.

Prethodnog proleća je zbog svojih odličnih partija u finišu sezone, a Atletik je tada stvarno beležio dobre rezultate, zaslužio i poziv u mladu reprezentaciju. Odigrao je dva meča i nadao se da bi mogao da bude na selektorovom spisku za Evropsko prvenstvo ovog leta.

Na programu je i derbi Madrida!

Španci su do finalnog meča morali bez njega jer vesti ponovo nisu bile dobre. Morao je na hemoterapiju, da se situacija ne bi pogoršala. Po drugi put u samo nekoliko meseci je morao da savlada istog protivnika. Tokom tih neprijatnih dana je izgubio kosu, pa ga je na povratku u trening centar španskog prvoligaša dočekalo iznanđenje. U znak podrške njemu i njegovoj borbi, porodica kojoj pripada već deset godina je odlučila da se ošiša. Do glave, da se uopšte ne bi razlikovali od njega.

Deluje da je njegovoj agoniji došao kraj. Sada ima zeleno svetlo lekara da se vrati na teren i ubrzano radi na fizičkoj pripremi. Možda već nakon reprezentativne pauze bude u kombinaciji za sastav tima iz Baskije.

Sledeći meč Atletik Bilbaa je protiv Viljareala!

Ove sezone nije odigrao nijedan minut, jer njegova borba još uvek traje. A on kaže da je privodi kraju. Sada je u punom trenažnom procesu, trenutno se ponaša kao da su pripremne utakmice pred početak sezone i uskoro ćemo ga ponovo videti na nekom od najvećih stadiona u Španiji. Dva puta je pobedio, Atletik sa njim neće moći da izgubi!