Da život nekada zaista piše romane dokaz je i Janis Adetokumbo i njegova NBA karijera.

Danas je vođa Milvokija, čini se da Baksi sklapaju tim po njegovoj meri, a u želji da ga sačuvaju u timu rade apsolutno sve – čak mu daju i višemilionski ugovor.

Adetokumbo je potpisao produženje ugovora sa Milvokijem na pet godina po kom će zaraditi 228,2 miliona dolara, što je najveći ugovor u istoriji NBA košarkaške lige.

Ali, da nije sve idealno dokazuje i priča iz Janisove prošloste, ne tako davne. Kruže priče da je Adetokumbo pre samo deet godina tražio razne načine da zaradi novac i pomogne svojoj porodici, pa je tako prodavao torbice po ulicama Atine.

janis-adetokumbo-detinjstvo-ugovor-novac
Janis ima zanimljivu životnu priču (FOTO: Streeter Lecka/Getty Images)

Janis ne krije da je delio patike sa svojom braćom, jer, kako kaže, njegova porodica nije imala dovoljno novca.

Iako su mnogi predviđali da će baš zbog toga poželeti da ode u neki veći grad, prevarili su se. Janisu je ovo očiglendo dovoljno.

A, Janisova životna priča teče ovako. Njegova porodica je iz Nigerije prešla u Grčku, i to bez papira. Njegovi roditelji često su radili prekovremeno kako bi mogli da prehrane porodicu, a vrlo bezo počeo je da radi i sam Adetokumbo.

Tako su Janis i braća po ulicama Atine prodavali plagijate torbica i naočara da bi bilo novca za hranu i obuću.

-Bilo je teško, ali nije bilo strašno. Radili smo kako bi imali za hranu – rekao je Janis jednom prilikom.

Ako ste pomislili da se kaje ili da bi rado zaboravio taj peirod svog života – prevarili ste se.

-Ne bih menjao taj deo života jer on me pretvorio u ovo što sam danas – naglasio je Janis.

Kada se približio NBA draftu 2013. godine, mnogima i dalje nije bio poznato ime, ali vrlo brzo je pokazao da ceo svet može da računa na njega. Želela je tada i Saragosa da ga dovede, ali je posredstvom predsednika Toronto Raptorsa Masaija Ujirija dobio grčke papire koji su mu omogućili odlazak u Ameriku.

Milvoki ga je tada birao kao 15. pika, ali ni tada nije bio kraj mukama. Janis je navodno u početku celu sovju platu slao svojoj porodici, pa je često bio primoran da trči od stana do hale.

Mnogo muka je bilo, ali očigledno se isplatilo. Osim što je MVP NBA lige, svetski poznato ime, Janis je potpisao i najunosniji ugovor, te sada sasvim sigurno nema tih briga.

“Nikola Jokić je najbolji centar na svetu”

Obavezno pogledajte:Zanimljivosti o fudbalu KOJE NISTE ZNALI | PART 2 | Meridian Sport TV

 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime