Jakovljević pred finale: Bez Srba ne može ništa da se uradi!

Došlo je i finale Eurobasketa kakvo smo svi priželjkivali – ono u kome igra Srbija! Tim povodom opet je naš gost bio Dragan Jakovljević.

On se složio da je ovo ogroman uspeh naših košarkaša, koji su u izuzetno oslabljenom sastavu uspeli da naprave ogroman rezultat.

To je jedan fantastičan uspeh, najveći uspeh naše košarke otkako se takmičimo kao Srbija. U okolnostima pod kojima smo došli ovde taj uspeh čini još većim i sva slava pripada njima“, istakao je on.

Pre nego što smo se osvrnuli na finalni meč naš gost je dao prednost Španiji u meču za bronzu.

Španci su samo 2005. u Beogradu imali poraz u mečevima za medalju, oni su dosta lako čistili protivnike u tim mečevima. Ovo je labudova pesma ove generacije i dajem im blagu prednost, neće lako dozvoliti da se bez medalje oproste“, smatra Jakovljević.

Slovenci su u polufinalu počistili favorizovane Špance, a Srbija je u problemu zbog eventualne povrede Jovića. Kakve su naše šanse?

Drago mi je što na scenu stupa vaterpolizacija košarke, eks ju reprezentacije su dominantne. To govori koliko se ovde igrala dobra košarka i koliko je ona u genima. Srž ekipe Slovenije čine dva momka čiji su očevi Srbi, a čiji je trener Srbin iz Beograda – Igor Kokoškov. To govori da su uspesi stare Jugoslavije bili normalna stvar. Da dodamo ovde hrvatske igrače, dva crnogorska centra, Teletovića, Nurkića, prošetali bi se sa po 30 poena razlike.

Slovenija je odlična ekipa ukomponovana sa velikom zvezdom Dragićem i jednom mladom zvezdom Lukom Dončićem. On nije više potencijal, to je jedan od najboljih igrača u Evropi. Vođeni su jednim tihim momkom koji je negde u tuđini morao da dobije šansu. Slovenija je pokazala modernu, lepu, jednostavnu košarku sa puno poena i puno trčanja.

Finale je nešto drugo i ne dajem im neku preveliku prednost. Mi smo jedan kolektiv, jedna družina koja zna kako da osvaja medalje. Naš selektor je kao igrač osvajao medalje, a i puno pobeda je kao selektor napravio. Očekujem da on motiviše tim da pobedi u finalu.

Selektor je rekao da je velika šansa da Jović igra u finalu, a igranje Jovića mnogo podiže naše šanse. Jović mnogo pomaže Bogdanoviću i celoj našoj igri. Ono što nama čini prednost u odnosu na Slovence je igra pod košem“, dodao je Jakovljević i najavio da se vidimo na dočeku!

Ja sam ubeđen da šta god ovi momci da urade u finalu ovaj narod treba da ih dočeka, oni su heroji!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime