Sreća: Španovićeva nije teže povređena

ivana spanović-svetsko prvenstvo-atletika-beograd-satnica
(FOTO: Michael Steele/Getty Images for IAAF)

Srpska atletičarka Ivana Španović, nedavno se povredila na treningu, te je propustila Evropsko dvoransko prvenstvo.

U prvi mah nije bilo poznatno stanje Španovićeve, ali je lekar reprezentacije dr Jovan Đurović, u razgovoru za Sportski žurnal otkrio da bi uskoro trebala da se vrati treninzima.

-Odmah posle povrede na treningu, Ivana je preduzela sve što je neophodno u tom trenutku. Stavila je led na povređeni mišić zadnje lože odrazne, leve noge. Sledi snimak mangnetnom rezonancom, posle čega ćemo znati šta bi trebalo dalje da preduzmemo-, rekao je Đurović za Sportski žurnal.

Mišić nije pukao, te će Ivana biti potpuno spremna za Olimpijske igre.

-Kao što sam najavio, snimila je povređeno mesto magnetnom rezonancom. U trenutku snimanja nije bilo podliva, ali je moglo da se uoči da mišić nije pukao, što je najvažnije. Posebno je bitno, jer je reč o odraznoj nozi. Došlo je do jakog spazma, grča. Da se dogodilo na nekom od prethodnih treninga uspela bi najverovatnije da se oporavi i takmiči se. Ovako je od vrste povrede bio gori tajming, momenat kada se to dogodilo – četiri dana pred polazak na takmičenje, na poslednjem bitnom treningu. Ivana uspešno sprovodi sve mere oporavka i uskoro će početi da trenira. Olimpijske igre moći će da dočeka potpuno spremna-, istakao je doktor Đurović.

Veliki šok: Ivana Španović na novoj pauzi!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Ljubinko Drulović: Poruka Piksiju? Oko Saveza je “lobi” | MOJ UGAO #12

4 KOMENTARA

  1. e pa ova devojka toliko nema srece sa povredama pa to je strasno,toliki je borac Ivana,svaka joj cast,i pored tolikih povreda bezezi sjajne rezulate,najbitnije je da nije teza povreda i da ce biti spremna za olimpijske igre,samo napred Ivana

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime