Ivana Španović : Hoću zlato na Olimpijskim igrama!

Ivana Španović
Ivana Španović želi zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (FOTO: Guliver Images)

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović, trenutno se nalazi u Dubaiju gde se priprema za predstojeće izazove.

Nakon povrede zbog koje je propustila Evropsko prvenstvo Ivana Španović se priprema za Olimpijske igre u Tokiju.

Takmičenje sa kojeg bi trebalo da krenem je 22. maja u Grčkoj, što me prilično da raduje jer bi trebalo da to bude takmičenje priprema za prvi miting Dijamantske lige u Rimu 4. juna. Imaću tri do pet mitinga do Olimpijskih igrara. Po starom dobrom običaju podižemo formu kako smo to radili svih ovih godina – rekla je Španović i dodala:

– Svi se spremamo samo za Tokio. NIsmo mnogo odstupili od priprema za Olimpijske igre, sve što radimo služi tom cilju da ja na tom takmičenju budem na mom nivou da skočim 7,10 – 7,15, jer sve ispod toga nije dovoljno za zlato.

Ona se nada uspehu u prestonici Japana.

– Ja sam neko ko oduvek ima realne ambicije, za to što se spremam su uvek bila potrvda rezultati. Nisam neko ko se takmiči da bi se takmičio, uz dužno poštovanje prema koleginicama bitno je uvek znati za šta se spremate i gde vam je mesto.

– Retko kada bih otišla na takmičenje da nisam spremna. Ja nemam šta da lažem ni sebe ni druge, uvek se videlo koje su mi ambicije i apetiti. Prevazišla sam podijum kao mesto gde želim da se pojavim zanimaju me samo prvo mesto i rekordi ta borba me kali kao sportistu u mentalnom i atletskom smislu – sa osmehom je objasnila Ivana.

Nakon Tokija, od velikih takmičenja, na programu je Svetsko prvenstvo u Beogradu 2022. godine.

– Dok sam sposobna da skačem na nivou koji podrazumeva da sam među najboljima i da mogu da odem na takmičenje najavljujući pohod na zlato ja ću to da radim. Dokle god sam zdrava i sposobna da se takmičim na tom nivou ja ću biti tu. Tokio je vrhunac 20- godišnjeg rada, znanja, iskustva, mog i Goranovog kao trenera. Beograd je tema sama za sebe jer se tako veliko takmičenje održava u mestu gde sam skočila 7,24 tako da cilj je da se što više približim tom rekordu – zaključila je Ivana Španović.

Pročitajte još: Tijana i Nataša u misiji: Traže nove odbojkaške šampione u Srbiji

Obavezno pogledajte: PELE | Priče iz kraja #30

3 KOMENTARA

  1. I mi hocemo to zlato a ako neko moze do njega to je Ivana , znamo svi koliko ova devojka vredi i koliko puta nas je obradovala svojim skokovima ,samo da zaobidje povrede i nista nije ne moguce

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime